Λένα Μαντά σ' ευχαριστούμε...

Μαζί μας ξανά η Λένα Μαντά
Μετά την παρουσίαση του βιβλίου της "Η εκδίκηση των αγγέλων", στην πόλη μας, κατά την οποία έγινε δεκτή μ' ενθουσιασμό από τους φανατικούς αναγνώστες της., χαλάρωσε στον χώρο μας, συντροφιά με τον ιδιοκτήτη του βιβλιοχαρτοπωλείου "ΑΝΕΜΟΣ" Παναγιώτη Ιωαννίδη, την σύζυγό του Γωγώ και τις χαριτωμένες κορούλες τους.

Καλοτάξιδο το νέο της βιβλίο "Η εκδίκηση των αγγέλων".

Τα Φαγκριά του Πλαταμώνα


Ένα Φαγκρί 5.250 γραμ. από την θάλασσα του Πλαταμώνα.
Η "Ψαροπούλα" του Νίκου Κουκάκη διαλέγει για μάς τα καλύτερα!!!
Το Φαγκρί θεωρείται ο βασιλιάς της θάλασσας με γεύση απερίγραπτη.
Βασίλισσά του; Η Συναγρίδα, που μια μικρότερη ήρθε μαζί του.
Και βέβαια άγριες Τσιπούρες και άγρια Λαβράκια, λαχταριστά!



Το Φαγκρί ανήκει στην οικογένεια του Σπάρου και θεωρητικά είναι το πρώτο σε ποιότητα ψάρι. Ζει σε βαθιά καθαρά νερά, σε πελαγίσιες ξέρες και σε βραχώδεις ακτές. Από τα πιο δύσκολα στο ψάρεμα.
Το βάρος του φτάνει ως και τα 20 κιλά. Έχει χρώμα ροζ και μοιάζει με το λυθρίνι. Το αρσενικό φαγκρί λέγεται και "κορωνάτο", γιατί στο κούτελό του φέρνει ένα εξόγκωμα, που μοιάζει με κορώνα. Το συναντάμε στις περισσότερες θάλασσες. Είναι μεταναστευτικό και στην Ελλάδα έρχεται τη ζεστή εποχή, από την άνοιξη δηλ. μέχρι το φθινόπωρο. Προτιμά τις βαθιές θάλασσες από τα 50 μέτρα και πάνω. Τρέφεται με κοχύλια και μαλάκια. Για ν' αποφύγει τα σκυλόψαρα, που είναι μεγάλοι εχθροί του, το φαγκρί συχνά μένει κοντά στα κανάλια για μεγαλύτερη ασφάλεια ιδίως όταν αποθέτει τα αβγά του.