ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ με το Κτήμα "Κλαούντια Παπαγιάννη"





Οίνος 1ος
ALEXANDRA 2009 - Μαλαγουζιά 100% Η απόλυτα επιτυχημένη αναβίωση της παλιάς ελληνικής ποικιλίας, που διακρίνεται για τον έντονα αρωματικό χαρακτήρα και τη γεύση της.
Χρώμα λαμπερό αχνόξανθο με κίτρινες ανταύγειες. Έντονος αρωματικός χαρακτήρας από λευκόσαρκα και τροπικά φρούτα με νότες αγριολούλουδων. Στόμα ντελικάτο με ικανοποιητική οξύτητα, πιπεράτη επίγευση και μια μοναδική ανθοσμία στόματος. Ένα κρασί με ‘‘γυναικεία’’ φινέτσα.

Ριζότο με θαλασσινά
και μπισκ γαρίδας από το κοράλλι της.


Οίνος 2ος
VIOGNIER-ΑΣΥΡΤΙΚΟ
Από σταφύλια βιολογικής γεωργίας (Δ.Η.Ω), σε 8.000 αριθμημένες φιάλες. Η ποικιλιακή του σύνθεση (Viognier -Ασύρτικο 50-50%) δημιούργησε ένα εκπληκτικό κρασί που ξαφνιάζει ευχάριστα τους οινόφιλους.
Χρώμα λαμπερό πρασινοκίτρινο. Έντονος αρωματικός χαρακτήρας βερίκοκου, ροδάκινου και τροπικών φρούτων. Γεύση δροσερή, ήπιες οξύτητες, γεμάτο στόμα. Στρογγυλή ευωδιαστή επίγευση.

Στήθος Κοτόπουλου Μιλανέζ
με τη συνοδεία φρέσκων βραστών λαχανικών.


Οίνος 3ος
CLAUDIA PAPAYIANNI - Ροζέ 2009
Από σταφύλια Grenache Rouge 80% και Syrah 20%, βιολογικής γεωργίας (Δ.Η.Ω), με συνοινοποίηση των δύο ποικιλιών, σε 8.200 αριθμημένες φιάλες εσοδείας 2009.
Έντονο λαμπερό ροδί χρώμα. Πλούσιο άρωμα που θυμίζει ώριμα κόκκινα φρούτα: κεράσι, βύσσινο, φράουλα. Στόμα πληθωρικό με ελάχιστες τανίνες, καλή οξύτητα, έντονη φρουτώδη γεύση που το κάνει να ξεχωρίζει. Επίγευση μακρά και ευχάριστη με ελαφρώς γλυκές νότες στο τελείωμα.

Σιγοψημένες φέτες από εκλεκτό χοιρινό
με πολέντα, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα λαχανικών.


Οίνος 4ος
CLAUDIA PAPAYIANNI RED 2007
Από Syrah (40%), Merlot (40%) και (Ξινόμαυρο 20%) και σε 12.000 αριθμημένες φιάλες, εσοδείας 2007. Ακολουθεί την κλασική ερυθρή οινοποίηση. Ωριμάζει σε γαλλικά και σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και για άλλους 6 στη φιάλη σε υπόγεια κάβα.
Έντονο βαθύ ερυθρό χρώμα με κεραμιδένιες αποχρώσεις. Σύνθετο μπουκέτο από αρώματα ώριμων φρούτων, μπαχαρικών με διακριτική παρουσία βαρελιού. Ευγενικές τανίνες που διατηρούν τη ζωντάνια της νεότητάς του. Πληθωρικό και βελούδινο στη γεύση με μακρύ και ευχάριστο τελείωμα.

Μοσχαρίσια ουρά
με γλασαρισμένες φέτες κυδωνιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου