Χριστουγέννων γεύσεις: Σούπα γλυκοπατάτας βελουτέ
Χριστουγέννων γεύσεις: Σούπα γλυκοπατάτας βελουτέΦρέσκο ζωμό λαχανικών και κότας
2 γλυκοπατάτες κόκκινες
1 πράσο
1 μέτριο κρεμμύδι
100 γραμμάρια βούτυρο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι.
Τυρί Φιλαδέλφειας (για τη γαρνιτούρα)
Πολύσπορο κρουτόν (για τη γαρνιτούρα)
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι, την πατάτα και το πράσο και τα σοτάρουμε στο βούτυρο. Σβήνουμε με λευκό κρασί, ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε. Αφού βράσουν τα λαχανικά τα πολτοποιούμε, προσθέτουμε αλατοπίπερο και την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια περνάμε τη σούπα από το σινουά στο πιάτο μας. Γαρνίρουμε με τυρί Φιλαδέλφειας και πολύσπορο κρουτόν.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου