Χριστουγέννων γεύσεις: Γαλλικό σουφλέ με τυρί καμαμπέρ (Camembert)
Χριστουγέννων γεύσεις: Γαλλικό σουφλέ με τυρί καμαμπέρ (Camembert)200 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια αλεύρι
50 ml φρέσκο γάλα
1 αυγό
125 γραμμάρια τυρί καμαμπέρ
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε με το αλεύρι, το βούτυρο και το γάλα μια μπεσαμέλ κατά τον γνωστό τρόπο και προσθέτουμε το τυρί σε μικρούς κύβους. Αφού κατεβάσουμε το μίγμα από τη φωτιά προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μίγμα, ανακατεύοντας ελαφρά από κάτω προς τα πάνω, για να δημιουργήσουμε τον όγκο που θέλουμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρίμαχο μπολάκι και το γεμίζουμε με το μίγμα ως τη μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20΄.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου