Λαρισαίων Οίνοι - Γευσιγνωσία Κτήματος Κατσαρού
Chardonnay
Το πραγματικά μεγάλο ελληνικό Chardonnay από τους βιολογικούς αμπελώνες της οικογένειας Κατσαρού στην Κρανιά Ολύμπου, που επιδέχεται παλαίωση μέχρι και πέντε χρόνια! Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα. Βούτυρο με κυδώνι και κίτρο στη μύτη, παχύ καπνιστό στο στόμα, με βουτυράτη επίγευση και δροσερή οξύτητα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τις ποιοτικότερες εκφράσεις της ποικιλίας, όχι μόνο για τον ελληνικό αμπελώνα.
Ο σεφ Μανώλης Πανταζής το υποστήριξε με μια «ιταλογενή» γεύση, αφού η ποικιλία του Chardonnay είναι από τις πλέον διαδεδομένες στον κόσμο :
Λαζάνια από φρέσκια ζύμη
με γέμιση από σπανάκι κι εκλεκτά κίτρινα τυριά,
και ελαφριά σάλτσα γνήσιας ιταλικής παρμεζάνας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου