Ο χώρος μας πέρα από τα κύρια χαρακτηριστικά του που αφορούν την εστίαση διοργανώνει σε τακτικά διαστήματα βραδιές γευσιγνωσίας, κατά τις οποίες παρουσιάζονται νέες ετικέτες ή νέες παραγωγές ήδη γνωστών ετικετών, κυρίως τοπικών παραγωγών, με στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε κρασιού. Οι γεύσεις των εδεσμάτων επιλέγονται με συνεργασία του σεφ Μανώλη Πανταζή και του οινοπαραγωγού, ακολουθείται δε η οριζόντια παρουσίασή τους.
Το ιστορικό των γευστικών παρουσιάσεων έχει στο ενεργητικό του:
Γευσιγνωσία κρασιών Κτήματος Χατζημιχάλη (30-3-2009)
Λευκός «Κτήμα Χατζημιχάλη», 2008
Fumées de Sauvignon «Κτήμα Χατζημιχάλη» 2007, Αμπελοτόπι Ράχες Γαλανού.
Syrah «Κτήμα Χατζημιχάλη» - Αμπελοτόπι Ντρίσμπεϊ εσοδείας 2006,
Οπούς ιβ΄ «Κτήμα Χατζημιχάλη» 2004 (͵βδ΄), ποικιλία Refoscο.
Γευσιγνωσία κρασιών Κτήματος Ζαφειράκη (18-5-2009)
«Παλαιόμυλος» - CHARDONNAY, 2008
«Ροζέ SYRAH ΛΗΜΝΙΩΝΑ», 2008
Οίνος ερυθρός «Παλαιόμυλος», 2007
Λημνιώνα (μονοποικιλιακό-πρώτη παρουσίαση)
Γευσιγνωσία κρασιών Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου (20-10-2009)
«Θεσσαλικός» - Μπαντίκι 30% - Ροδίτης 70%
«Ροζέ Μαϊστράλι»
Οίνος ερυθρός «Μοσχάτο Αμβούργου»
Syrah
Γευσιγνωσία κρασιών Κτήματος Μίγα (10-11-2009)
«Παλαιός Άμπελος» - Chardonnay & Sauvignon Blanc, 2008
«Μοσχάτο Αμβούργου» Blanc de Noir
«Παλαιός Άμπελος» - Chardonnay Fume
«Παλαιός Άμπελος» - Syrah
Γευσιγνωσία κρασιών Κτήματος Λιάπη, Ραψάνης (15-12-2009)
Θεσσαλικός Λιάπη
Ροδίτης – βαρέλι
Άη Λιας - Λιάπη
Ραψάνη – Ναυσικά Λιάπη
Γευσιγνωσία κρασιών Κτήματος Καριπίδη (26-1-2010)
Sauvignon – Ειδικής παλαίωσης, ιδιαίτερης εμφιάλωσης.
Chardonnay – Ειδικής παλαίωσης, ιδιαίτερης εμφιάλωσης.
Syrah – Ειδικής παλαίωσης, ιδιαίτερης εμφιάλωσης.
Nebbiolo – Ειδικής παλαίωσης, ιδιαίτερης εμφιάλωσης.
Η επόμενη γευσιγνωσία (9-2-2010) θα αφορά τα κρασιά του Κτήματος Ντούγκου:
ΚΤΗΜΑ ΝΤΟΥΓΚΟΣ - Λευκός ξηρός οίνος
ΜΕΘΥΣΤΑΝΕΣ - Ερυθρωπός (ροζέ) ξηρός οίνος
ΡΑΨΑΝΗ Π.Ο.Π. - Ερυθρός ξηρός οίνος
ΜΕΘ’ ΥΜΩΝ SYRAH - Ερυθρός ξηρός
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου