Λάρισα - Κρασί, Γευσιγνωσία κρασιών ‘‘ΣΕΜΕΛΗ’’ οινοποιητικής
Παρουσίαση – γευσιγνωσία 4 οίνων
της ‘‘ΣΕΜΕΛΗ’’ Οινοποιητικής
με την παρουσία του Λεωνίδα Νασιάκου
Συνοδεύονται από 4 ιδιαίτερα πιάτα του σεφ Μανώλη Πανταζή
Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011
Τα κρασιά της βραδιάς και τα συνοδευτικά τους:
«Μαντινεία Νασιάκου»
Η «Μαντινεία Νασιάκου» βρίσκεται για πολλά χρόνια στις καρ-διές των «ψαγμένων» οινοφίλων, με τα εντυπωσιακά αρώματα της και τη σπιρτάδα στη γεύση. Μία ιδιαίτερα ποιοτική ετικέτα Μοσχοφίλε-ρου για τους φίλους της ποικιλίας. Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα με απαλές γκρι ανταύγειες. Φίνα και δυνατά αρώματα στη μύτη, χαρα-κτηριστικά της ποικιλίας του Μοσχοφίλερου, με το τριαντάφυλλο και τους λεμονανθούς σε πρώτο πλάνο. Στο στόμα φρουτώδες και ισορ-ροπημένο, αρμονικό και δροσερό, με τονισμένη οξύτητα, νεύρο και επίγευση μεγάλης διάρκειας. Γεμάτο σώμα με διακριτική παρουσία της αλκοόλης.
-------------------------
Κρέπα γεμιστή με σπανάκι και ανθότυρο, σοταρισμένο μπέι-κον, που τη συνοδεύει φίνα σάλτσα τεσσάρων τυριών και δροσερή μαριναρισμένη σαλάτα.
*
ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ – Chardonnay
Τοπικός οίνος βόρειων πλαγιών Πεντελικού
Απαλό χρυσοκίτρινο χρώμα. Μύτη εκφραστική, πλούσια και έ-ντονη, με γλυκά αλλά όχι υπερώριμα φρούτα, βούτυρο, λίγα μπαχάρια και κομψό βαρέλι. Στο στόμα είναι κρεμώδες και γεμάτο, με ισορρο-πημένη οξύτητα και απαλή παρουσία της αλκοόλης.
-------------------------
Μπουτάκι κοτόπουλου, παναρισμένο σε τραγανές νιφάδες κρεμμυδιού, που συνοδεύεται από κριθαρώτο προβενσάλ
SEMELI – Ροζέ (Αγιωργίτικο)
Απαλό κερασοκόκκινο. Μύτη με αρώματα ώριμων γλυκών φρούτων, μπαχαρικών και σοκολάτας γάλακτος. Στο στόμα αφήνει απαλή αίσθηση γλυκύτητας, φρεσκάδα λόγω τονισμένης οξύτητας και πυκνά αρώματα κερασιών.
-------------------------------
Μπουκίτσες από τρυφερό μπούτι χοιρινού με δαμάσκηνα, γαρνιρισμένες με βελούδινο πουρέ φρέσκιας πατάτας με αρωματι-σμένα βότανα.
*
SEMELI NEMEA RESERVE
Ίσως το κορυφαίο Αγιωργίτικο μιας ευλογημένης περιοχής. Κρασί με πολλές αξιώσεις που τιμά την ποικιλία. Χρώμα ρουμπινί με-γάλου βάθους με έντονο ιξώδες. Μύτη με εστιασμένο, ώριμο κόκκινο φρούτο που εκφράζει πιστά τον χαρακτήρα ενός Αγιωργίτικου παλαί-ωσης. Πολύπλοκα αρώματα μπαχαρικών και νότες βανίλιας, που δηλώνουν διακριτικά το πέρασμα από καινούργιο βαρέλι. Στο στόμα πυκνό, στρογγυλό, με βελούδινες και αριστοκρατικές ταννίνες, πλούσιο αλκοόλ και τονισμένη οξύτητα που δίνει ισορροπία. Έντονη και μακριά επίγευση, με αρώματα σοκολάτας, μαρμελάδας, τοστ και κανέλλας. Μπορεί να παλαιώσει για 8 έως 10 χρόνια από τον τρύγο.
----------------------------------
Παραδοσιακό «εξοχικό» τυλιγμένο σε τραγανό φύλλο κρού-στας, σε ταπέτο από φέτες ντομάτας κονφί και σάλτσα αρωματισμένη με ρίγανη και θυμάρι.
*
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ:
Το απόσταγμα της Σεμέλης, με χρώμα απαλό κεχριμπαρένιο, έντονη και πολύπλοκη μύτη, με αρώματα ώριμων λευκόσαρκων φρούτων.
ΣΕΜΕΛΗ: Μια ιστορία κορυφαίας ποιότητας
Η «ΣΕΜΕΛΗ» είναι από τις πρωτοπόρες εταιρίες οίνου της χώρας μας με τρία οινοποιεία και παραγωγές που θεωρούνται από τις πλέον ποιοτικές του ελληνικού οινικού χάρτη.
Ανήκει στην οικογένεια Σάλλα (Τράπεζα Πειραιώς) και στοχεύει στην παραγωγή κρασιών που θέλουν να στέκονται ισάξια απέναντι στις κορυφαίες διεθνείς παραγωγές.
Σταθερές αξίες για τη «ΣΕΜΕΛΗ» αποτελούν ο ανθρώπινος πα-ράγοντας και η καλή πρώτη ύλη, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στην πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής. Στους αμπελώνες της «Σεμέλης», στις τρεις περιοχές όπου βρίσκονται τα τρία πρότυπα οινοποιεία της, καλλιεργούνται ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, με στόχο την παραγωγή κορυφαίων οίνων.
To Κτήμα Σεμέλη είναι το πρώτο οινοποιείο της εταιρίας, στη Σταμάτα Αττικής.
Αρκετά χρόνια αργότερα, μέσα σε ένα εξαιρετικό αμπελοτόπι στο Κούτσι Νεμέας, δημιουργήθηκε το Domaine Helios, το δεύτερο οινοποιείο της Σεμέλης. Ένα οινοποιείο που εντυπωσιάζει με το μέγεθός του, τη σχεδίαση και την αρχιτεκτονική του. Σε επίπεδο αισθητικής, εργονομίας και λειτουργικότητας, το Domaine Helios είναι ένα από τα πιο σημαντικά εγχειρήματα στο χώρο του κρασιού, τουλάχιστον για την Ελλάδα. Με την πολύχρονη οινοποιητική εμπειρία και τον υπερ-σύγχρονο εξοπλισμό του, σε συνδυασμό με τις αυστηρές προδιαγραφές καλλιέργειας και συλλογής των σταφυλιών, κατάφερε να δημιουργήσει εξαιρετικά κρασιά σε όλες τις κατηγορίες τιμής, ικανοποιώντας ένα ευρύ κοινό καταναλωτών. Στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου υπάρχουν και 8 ξενώνες με διακριτική πολυτέλεια για την φιλοξενία μικρού αριθμού ατόμων και αίθουσα γευσιγνωσίας 400 ατόμων.
Στη Μαντινεία, την περιοχή με τη μεγαλύτερη ζήτηση λευκού κρασιού στην Ελλάδα, βρίσκεται το τρίτο οινοποιείο της Σεμέλης, η Οινοποιία Νασιάκου, με 40χρονη ιστορία στην οινοποίηση του Μοσχοφίλερου. Ο Λεωνίδας Νασιάκος είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους οινοποιούς στη ζώνη της Μαντινείας. Αν και βρίσκεται στο τιμόνι της οινοποιίας Σεμέλη, πλέον, διατηρεί αυτή την ετικέτα-σημαία που φέρει το όνομά του και προσφέρει στους οινόφιλους που αγαπούν το Μοσχοφίλερο μία από τις ποιοτικότερες και απολαυστικότερες ετικέτες Μαντινείας της αγοράς.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου