Μια υποδειγματική εκδήλωση γεύσης


Μια υποδειγματική εκδήλωση γεύσης

Με στόχο την ανάδειξη
της κορυφαίας ποιότητας των τοπικών κρασιών,
το εστιατόριο «Να με θυμάσαι...»
συνεχίζει τη διοργάνωση βραδιών γευσιγνωσίας


Με το σύνθημα «Τα κρασιά του νομού μας δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα κρασιά άλλων περιοχών», το εστιατόριο «Να με θυμάσαι...» της πόλης μας, συνεχίζοντας τις προσπάθειές του για την προβολή και υποστήριξη των τοπικών οινοπαραγωγών, παρουσίασε πρόσφατα τις νέες παραγωγές του οινοποιείου Δημήτρη Μίγα, εκ Τυρνάβου, το οποίο επιχειρεί να πρωταγωνιστήσει στο χώρο του επώνυμου ελληνικού κρασιού. Άλλωστε η προσπάθεια του Δημήτρη Μίγα πρόσφατα επιβραβεύτηκε, με τον λευκό «Παλαιός Άμπελος – Chardonnay, Sauvignon 2009» να κερδίζει ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο.
Ο σεφ Μανώλης Πανταζής με τέσσερα διαφορετικά πιάτα που παρουσιάστηκαν διαδοχικά, επιχείρησε ν’ αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τριών λευκών και ενός ερυθρού κρασιού.
Πρώτο κρασί της παρουσίασης, το λευκό «Μοσχάτο Αμβούργου» - Blanc de Noir, που συνοδεύτηκε από σύνθεση τριών διαφορετικών λουκάνικων από κρέας κοτόπουλου, χωριάτικου γεμιστού με κεφαλοτύρι και παραδοσιακού πρασάτου.
Ακολούθησε η παρουσίαση του πολυβραβευμένου λευκού «Παλαιός Άμπελος – Chardonnay, Sauvignon 2009», που συνοδεύθηκε με μια εκπληκτική τάρτα από μεσογειακά λαζάνια με φρέσκια ζύμη και γέμιση λαχανικών εποχής, που την αποθέωνε ένα ατίθασο πέστο μαϊντανού.
Το επόμενο κρασί ήταν το ώριμο λευκό Chardonnay Fume – (ΒΑΡΕΛΙ) 2008, που το συνόδευσε επάξια ένα φρικασέ γλώσσας μόσχου γάλακτος με ένα προκλητικό αυγολέμονο.
Τέταρτο παρουσιάστηκε το μεστό ερυθρό «Παλαιός Άμπελος – Syrah, Merlot», όπου πλέον ήρθε να το συνοδεύσει ένα γευστικότατο καπνιστό χοιρινό μπούτι στη σχάρα με φρέσκια πατάτα σοτέ και μανιτάρια, ντυμένο με σάλτσα λαδολέμονου.
Η βραδιά έκλεισε με την παρουσίαση ως επιδόρπιου οίνου του ροζέ «Παλαιός Άμπελος – Merlot», το οποίο ανάδειξε τον χαρακτήρα του μέσα από τον γλυκό πειρασμό μιας σούπας από φρούτα του δάσους σε κόκκινο κρασί, με παγωτό βανίλια και φυλλαράκια δυόσμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χωριάτικα λουκάνικα και το καπνιστό μπούτι είναι παραγωγές της τοπικής βιοτεχνίας «Τέμπη» των Ηλία Λούπα και Μπάμπη Φωκαΐδη.
Οι ολοκληρωμένες γευστικές παρουσιάσεις που πραγματοποιεί κάθε μήνα το γνωστό εστιατόριο «Να με θυμάσαι...» στοχεύουν στο να αναδείξουν με τον πλέον καλύτερο τρόπο την αρμονική συνύπαρξη του κρασιού με το φαγητό, δίνοντας μεγάλη σημασία στην προβολή των προϊόντων της περιοχής μας και στις δυνατότητες της δημιουργικής κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου