Η Μαλαγουζιά του Γεροβασιλείου στο χώρο μας

Από σήμερα στον κατάλογό μας για τα κρασιά προσθέσαμε και την περίφημη ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ του Κτήματος Γεροβασιλείου.
----------------------------------------------------
Ένα εξαιρετικό κρασί που έχει πατέρα του τον κορυφαίο Έλληνα οινοποιό Βαγγέλη Γεροβασιλείο. Αυτός τη διέσωσε ως ποικιλία, αυτός την ανέπτυξε και την εξέλιξε, αυτός έκανε το πρώτο κρασί.
Από σήμερα, λοιπόν, η Μαλαγουζιά, που διασώθηκε από εξαφάνιση χάρη στις προσπάθειες του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, στο χώρο μας.
---------------------------------------------------
 



Αναφορικά με την παραγωγή του θα πρέπει να πούμε ότι μετά την προζυμωτική εκχύλιση, η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18-20 °C, ενώ ποσότητα οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα.
Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα.
Σερβίρεται στους 8-10 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: μεσογειακά πιάτα, θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου