Καλκάνι, η αποθέωση της γεύσης


Το καλκάνι (Psetta maxima - Ψήττα η μέγιστη) ή συάκι ανήκει στην οικογένεια των Σκοφθαλμίδων και φημίζεται για το νόστιμο κρέας του. Το καλκάνι έχει πεπλατυσμένο, σχεδόν κυκλικό σώμα με οστέινες προεξοχές στο δέρμα του, ιδίως από την πλευρά του σώματος που έχει τα μάτια. Το χρώμα του είναι το σκούρο γκριζοκαφέ της άμμου. Έχει πολύ υψηλή εμπορική αξία και μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους: Ψητό, φιλεταρισμένο στον ατμό, η στο τηγάνι σοτέ κ. ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου