Λάρισα - Κρασί - Τιμητική βραδιά για το Κτήμα ΑΛΦΑ

Η 25η οινική παρουσίαση του «Να με θυμάσαι…»

Τιμητική βραδιά για το Κτήμα ΑΛΦΑ
Την Τρίτη, 3 Απριλίου,
5 κορυφαία ελληνικά κρασιά
θα συνοδευτούν από πέντε ιδιαίτερες γεύσεις.
Παρών και ο Άγγελος Ιατρίδης.



Με πέντε ιδιαίτερες γεύσεις το εστιατόριο «Να με θυμάσαι…» της πόλης μας υποδέχεται και παρουσιάζει πέντε ονομαστά κρασιά του φημισμένου Κτήματος ΑΛΦΑ, σ’ ένα ονειρεμένο ταξίδι στο μαγικό κόσμο των γεύσεων την Τρίτη, 3 Απριλίου, στις 21.30. Η 25η κατά σειρά οινική παρουσίαση του «Να με θυμάσαι…» έρχεται να επιβεβαιώσει τη φήμη του ως χώρου ιδιαίτερης προβολής, παρουσίασης και ανάπτυξης του ελληνικού κρασιού.
Η βραδιά αυτή τη φορά είναι αφιερωμένη σ’ ένα από τα κορυφαία ελληνικά κτήματα, το περιώνυμο ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ, που με αφετηρία του την περιοχή του Αμυνταίου κατάκτησε την ελληνική αγορά, αλλά έκανε και εμφανή την παρουσία του και στις διεθνείς αγορές με ετικέτες ιδιαίτερα ποιοτικές.
Θα παρουσιαστούν διαδοχικά τα κρασιά: ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ - Λευκός - Sauvignon Blanc, ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ CHARDONNAY – Βαρέλι – Λευκός, ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ – TANNAT – Ερυθρός, ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ – Ερυθρός και ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ – ΩMEΓA LATE HARVEST - ΟΨΙΜΟΣ ΤΡΥΓΗΤΟΣ - Φυσικώς Γλυκύς.
Δυο πιάτα με ψάρια, ένα με φασιανό, ένα με τρυφερό μοσχαράκι γάλακτος, όπως κι ένα επιδόρπιο γλυκό, θα κληθούν να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε κρασιού, σε μια παρουσίαση που επιδιώκει να πρωτοτυπήσει για μια ακόμα φορά, αποκαλύπτοντας τη δυναμική της δημιουργικής κουζίνας.
Παρόντες στη βραδιά και οι δημιουργοί του Κτήματος Μάκης Μαυρίδης και Άγγελος Ιατρίδης, που θα συζητήσουν με τους παρισταμένους όλα όσα έχουν σχέση με τις παραγωγές του Κτήματος.
Ο αμπελώνας της «Κτήμα Άλφα» βρίσκεται στην θέση Αμπέλια της Βεγόρας στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, που περικλείεται από τα όρη Βέρμιο, Βόρα και Βίτσι. Με υψόμετρο που ξεπερνά τα 700 μέτρα και με κλίμα ηπειρωτικό, τα αμπέλια μεγαλώνουν σε ένα αρκετά άγριο κλίμα, με έντονους και ψυχρούς χειμώνες και ήπια, ξηρά καλοκαίρια. Το όμορφο τοπίο συμπληρώνεται από τις γύρω λίμνες που συμβάλλουν αποφασιστικά στην διατήρηση της ηπιότητας του κλίματος όλο το χρόνο. Σ’ αυτόν τον εξαιρετικό καμβά δίνουν χρώμα μερικές από τις σημαντικότερες ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιού, με κυρίαρχη, βεβαίως, την τοπική Ξινόμαυρο.
Η συμμετοχή είναι € 25.00 κατ’ άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου