Αξέχαστη βραδιά στο ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ για το Κτήμα ΑΛΦΑ



ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ – TANNAT - Ερυθρός
Tannat 95%, Ξινόμαυρο 5%.
Η ποικιλία που έχει για πατρίδα της τη νοτιοδυτική Γαλλία, αλλά γνωρίζει μεγάλες δόξες στην Αργεντινή, το Περού, τη Βραζιλία και την Αυστραλία, βρήκε ιδανικό το έδαφος και το κλίμα τής περιοχής του Αμυνταίου και με την πείρα, αλλά και τη φαντασία του Άγγελου Ιατρίδη και του Μάκη Μαυρίδη ανάδειξε θαυμαστά αποτελέσματα, δίνοντάς μας ένα κρασί που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως αίμα της γης. Η διαδικασία της οινοποίησης του (αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου, προζυμωτική κρυοεκχύλιση, αλκοολική ζύμωση σε αυξητικά διαβαθμισμένες θερμοκρασίες, παραμονή του κρασιού για αρκετούς μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση), πείθει ότι μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό το αποτέλεσμα.
Το TANNAT παλαιώνει για 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και ακολούθως 18 μήνες στη φιάλη. Δε φιλτράρεται και δεν υφίσταται απολύτως καμία κατεργασία πριν την εμφιάλωση.
Τα χαρακτηριστικά του: Λαμπερό, βαθύ πορφυρό χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Έντονο και πολύπλοκο μπουκέτο, όπου κυριαρχούν τα μπαχαρικά και τα αποξηραμένα κόκκινα φρούτα αναμεμιγμένα με νότες δέρματος. Γεύση γενναιόδωρη, εξαιρετική δομή, στρογγυλή, με διακριτικά στοιχεία βανίλιας και ξύλου. Στο τελείωμά του, χαρακτηρίζεται από τη γευστική ισορροπία, τις ώριμες τανίνες καθώς και τη μακρά παραμονή αρωμάτων. Ένας εξαιρετικός οίνος παλαίωσης.

Το συνόδευσε:
Φασιανός κρασάτος (σε κρασί ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ – TANNAT)
με πουρέ πατάτας γκρατινέ και μπουκέτο βραστών λαχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου