Κτήμα Ζαφειράκη - Κτήμα Κατσαρού - Κτήμα Ντούγκου


Τρίτη, 1-4-2014:  
35η Βραδιά γευσιγνωσίας 


Ο κάμπος έχει τη δική του…
         (οινο)ιστορία!


Οίνοι ‘‘παράλληλοι’’
Κτήμα Ζαφειράκη
Κτήμα Κατσαρού
Κτήμα Ντούγκου
Οινοποιητικός Συν. Τυρνάβου
&
7 γεύσεις
της δημιουργικής κουζίνας μας
σεφ Μανώλης Πανταζής
------------------------------------------------------------------
Για πληροφορίες & κρατήσεις:    
2410 287833     &     6948 676 009
Ώρα έναρξης: 21.30                                  
 Συμμετοχή: € 25.00/άτομο

Οίνοι λευκοί σε παράθεση…
                     Μαλαγουζιά – Κτήμα Ζαφειράκη
                     Λευκός (Sauvignon Blanc, Ροδίτης) – Κτήμα Ντούγκου
                     Chardonnay - Κτήμα Κατσαρού


‘‘Κουαρτέτο γεύσεων συνοδευτικών λευκών οίνων’’
1. Παναρισμένη γραβιέρα Νάξου
    σε τραγανή κρούστα από νιφάδες καλαμποκιού και μαυροκούκι
    με μαρμελάδα ντομάτας αρωματισμένη με δυόσμο.
2. Ρολάκι από στήθος κοτόπουλου τυλιγμένο με προσούτο Πάρμας
    και σάλτσα κρέμας καλαμποκιού
3. Ριζότο εκλεκτής ποικιλίας «Καρναρόλι»
    με χειροποίητη καπνιστή μελιτζάνα, τριμμένη παρμεζάνα
    και κυπριακή Λούντζα (*).
4. Πράσινη σαλάτα με μπέιμπι σπανάκι, άγρια ρόκα,
    ψητή πιπεριά, φρέσκα μανιτάρια σοτέ με θυμάρι και ρίγανη,
    ντοματίνια και τριμμένη ξινομυζήθρα.
-----------------------------

Για όσους νηστεύουν:
1. Ψητές γαρίδες.
2. Ριζότο λαχανικών αρωματισμένο με λάδι λευκής τρούφας.
3. Σουπιά με σπανάκι με μοσχολέμονο και άνηθο.
4. Πράσινη σαλάτα με μπέιμπι σπανάκι, άγρια ρόκα,
    ψητή πιπεριά, φρέσκα μανιτάρια σοτέ με θυμάρι,
    ρίγανη και ντοματίνια.


-------------------------------------------------------------------------------------
(*)
Η λούντζα είναι αλλαντικό, τοπικό κυπριακό προϊόν ιταλικής προέλευσης (lonza) από καπνιστό χοιρινό κρέας.



Οίνοι ερυθροί σε παράθεση…
                                 Λημνιώνα – Κτήμα Ζαφειράκη
                                 Ραψάνη – Κτήμα Ντούγκου
                                 Κτήμα Κατσαρού (Cabernet 80%, Merlot 20%)

‘‘Ντουέτο ανάδειξης των ερυθρών οίνων’’
1. Μοσχαράκι μπρεζέ εκλεκτής ποικιλίας Λιμουζίν με λαχανικά
    και σάλτσα από το ζωμό του σε ταπέτο ρατατουίγ(*).
2. Μαριναρισμένες μπουκίτσες από αρνάκι,
    σιγοψημένες στη γάστρα με μους πατάτας
    και καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης
    και φίνα σάλτσα με άρωμα δενδρολίβανου.
-----------------------------

Για όσους νηστεύουν:
Χταπόδι κρασάτο με ελαφριά σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά
σε κρέμα Σαντορινιώτικης φάβας.


Επιδόρπιο:
                           Ηριγόνη
Ο μεγάλος, αλλά άγνωστος στους πολλούς, επιδόρπιος οίνος του ιστορικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, που διεκδικεί κορυφαία θέση ανάμεσα στους διεθνείς επιδόρπιους οίνους.
                           Τάρτα με γέμιση γκανάζ σοκολάτας και βάση
                           μπισκότου βουτύρου με καραμελωμένο φουντούκι.
-----------------------------
Για όσους νηστεύουν:
Μακεδονικός χαλβάς με ταχίνη, κρέμα πικρής σοκολάτας
και γλασαρισμένη φλούδα πορτοκαλιού.
---------------------------------------------------------------------------------- 

(*) Ρατατουίγ: Από τα πιο γνωστά φαγητά της παραδοσιακής κουζίνας του γαλλικού νότου, πρώτο ξαδερφάκι του ελληνικού τουρλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου