Η SEMELI στον χώρο μας...



Η ιστορία μας συνεχίζεται – 44η γευσιγνωσία
 
Μεγάλη παρουσίαση – γευσιγνωσία
οίνων τής SEMELI Οινοποιητικής

 

* SEMELI THEA MANTINIA
Μοσχοφίλερο Μαντινείας
(περασμένο από βαρέλι για 6 μήνες)

* SEMELI AETHERIA
Μαλαγουζιά και Chardonnay

* SEMELI AETHERIA RED 2015
Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon

* SEMELI NEMEA GRANDE RESERVE 2012
Αγιωργίτικο της Νεμέας.

* Γλυκύς οίνος ΕΣΠΕΡΑ.



Την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, σε μια γιορτή οίνου, 
ο χώρος μας παρουσίασε δυο λευκά, δύο ερυθρά και έναν γλυκύ οίνο της
SEMELI Οινοποιητικής, με τον Λεωνίδα Νασιάκο να συζητά με τους φίλους.
Ο σεφ Μανώλης Πανταζής συνόδευσε τα κρασιά 
με πιάτα που φιλοδοξούσαν να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Κατάμεστη η αίθουσα από φίλους μας, που εκφράστηκαν με τα κολακευτικότερα λόγια 
τόσο για τα κρασιά, όσο και για τα πιάτα που τα συνόδευσαν.


SEMELI THEA MANTINIA - Οίνος Λευκός Ξηρός
Μοσχοφίλερο – Π. Ο. Π. Μαντινεία

Πρόκειται για νέα προσέγγιση των δυνατοτήτων τής ποικιλίας τού Μοσχοφίλερου, που συνδυάζει πολυπλοκότητα αρωμάτων, άμετρη φρεσκάδα και γευστικό όγκο.
Κλειδί στη γεύση του, η αυστηρή οινοποίηση με ζύμωση και παραμονή τού κρασιού στη δεξαμενή για 6 μήνες, παρέα με τις ευγενικές οινολάσπες (fine lees), που του προσδίδει πλούσιο γευστικό όγκο, προτέρημα που δύσκολα συναντάται σε λευκά κρασιά.
Χρώμα ξανθό με αποχρώσεις άμμου. Στη μύτη, ξεφεύγει από τα κλασικά αρώματα και οδηγείται σε πιο πολύπλοκα, που θυμίζουν αρώματα βοτάνων, ώριμα και αποξηραμένα εξωτικά φρούτα, καθώς και δευτερογενή αρώματα με νότες πράσινων καρπών. Στο στόμα κυριαρχεί ο πλούσιος γευστικός όγκος και η ζωηρή φρεσκάδα, ντυμένη με αρώματα περγαμόντου, κίτρου, χαρίζοντας ανεπαίσθητο γλυκό τελείωμα στον απόηχο του.
 

Ντολμαδάκια από κινέζικο λάχανο  με πληγούρι και θαλασσινά,
κρέμα αυγολέμονο από το ζωμό τους και νότες πράσινης σαλάτας.


SEMELI AETHERIA - Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλιακός
Μαλαγουζιά και Chardonnay

Από επιλεγμένα αμπελοτόπια της ορεινής Αιγιαλείας, μιας από τις πιο εμβληματικές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας, σε υψόμετρο 900μ. Συνδυασμός Chardonnay, που καλλιεργείται τοπικά και Μαλαγουζιάς, μιας από τις πιο αρωματικές ελληνικές ποικιλίες.
Χρώμα αχυρόξανθο με πρασινωπές ανταύγειες. Έντονη μύτη με αρώματα που θυμίζουν πράσινο μήλο, ώριμο αχλάδι, πιπεριά και φρέσκα αρωματικά βότανα. Στόμα με πλούσιο όγκο και άψογη γευστική ισορροπία χάρις στην τραγανή του οξύτητα, ντυμένο με λιπαρές νότες που παραπέμπουν στην παρουσία του Chardonnay. Πλούσια αρώματα στον ουρανίσκο σε φόντο πράσινων φρούτων και λεμονόχορτου, με πικάντικα στοιχεία στο τελείωμα.

Ιταλικό ριζότο με μοτσαρέλα, σπαράγγια,
ντοματίνια, προσούτο crispy και πέστο βασιλικού.


SEMELI AETHERIA RED 2015
Οίνος Eρυθρός (Syrah – Merlot – Cabernet Sauvignon)


Από επιλεγμένα αμπελοτόπια της Αταλάντης και του Δομοκού Φθιώτιδας η SEMELI προσθέτει στη γκάμα της το AETHERIA RED 2015, το οποίο ωρίμασε και παλαίωσε για 12 μήνες στα δροσερά κελάρια του οινοποιείου της.
Φινετσάτη και σύνθετη, με τη τριλογία των ποικιλιών του κρασιού να εκφράζεται αρωματικά με εξαιρετικά σφιχτοδεμένο τρόπο, χωρίς περιθώρια πρωτοκαθεδρίας των πρωτογενών αρωμάτων κάθε μίας εξ αυτών.
Φανερά γενναιόδωρο και πικάντικο, με στρογγυλές, αρκετά μαλακές τανίνες, που υποστηρίζονται με το παραπάνω από το αλκοόλ, το κρασί αυτό χαρίζει στον ουρανίσκο ένα ενιαίο γευστικό σύνολο.

Χοιρινό ρολό με γέμιση κιμά, με λαχανικά,
πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ψητού από το ζωμό του.

 
SEMELI NEMEA GRANDE RESERVE 2012
Οίνος Ξηρός Ερυθρός
Αγιωργίτικο από τη Νεμέα
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα

Λαμπερό, βαθύ ερυθρό χρώμα με έντονη πυκνότητα. Ώριμα κόκκινα φρούτα στη μύτη, τα οποία αποτυπώνουν το χαρακτήρα ενός Αγιωργίτικου που αξίζει να παλαιωθεί.
Πολύπλοκα αρώματα μπαχαρικών και βοτάνων λόγω της μακράς παραμονής στο βαρέλι, αλλά και στο μπουκάλι. Στο στόμα πυκνό και στρογγυλό. Βελούδινες και φινετσάτες τανίνες, πλούσια αλκοόλη με τονισμένη οξύτητα που προσφέρει ισορροπία.
Μακρά επίγευση, γεμάτη όγκο και αρώματα σοκολάτας, μαρμελάδας, φρυγανισμένου ψωμιού και κανέλας.

Παστίτσιο με μοσχαρίσια μάγουλα,
κρέμα μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά.





Επιδόρπιος οίνος ΕΣΠΕΡΑ

Το συνόδευσε μια εξαιρετική Κρεμ Μπρουλέ.


 Κατακτώντας τις οινοκορυφές

 

(Δυο λόγια για τηSEMELI)
 
Ο ιδιόκτητος αμπελώνας της Semeli βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων στις πλαγιές των λόφων της ημιορεινής κοινότητας Κούτσι Κορινθίας, που από παλιά φημίζεται ως ο ποιοτικότερος αμπελώνας της Νεμέας. Σε αυτό το μοναδικό μικροκλίμα, που ευνοεί την καλλιέργεια ποιοτικών σταφυλιών, η απόδοση είναι ιδιαίτερα χαμηλή, ενώ ο καρπός και τα φυσικά του οξέα βρίσκονται σε ιδανική ισορροπία.
Στο ψηλότερο σημείο του αμπελώνα η Semeli διαθέτει ένα σύγχρονο οινοποιείο 4.000 τ.μ, που αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο τού κρασιού στην Ελλάδα, τόσο για τις προηγμένες εγκαταστάσεις, την πρωτοποριακή σχεδίαση και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, όσο και για την εξαιρετική φιλοξενία του.
Συνδυάζοντας παραδοσιακές μεθόδους με τις τελευταίες εξελίξεις της αμπελουργίας, το οινοποιείο εκμεταλλεύεται πλήρως το επικλινές έδαφος, ώστε πολλές από τις διαδικασίες της οινοποίησης να συντελούνται με τη βοήθεια της βαρύτητας χωρίς την παρεμβολή μηχανικών μέσων που καταπονούν τον καρπό.
Επιπλέον, τα σταφύλια αμέσως μετά την παραλαβή τους ψύχονται στους 7-8˚C, με στόχο την αποφυγή τυχόν οξειδώσεων και τη διατήρηση του «φρούτου» κατά τον εκραγισμό ή και την πίεσή τους. Ακολούθως, με αυστηρό έλεγχο της θερμοκρασίας επιτυγχάνεται η εξέλιξη της ζύμωσης κάτω από ιδανικές συνθήκες.
Για την παραγωγή κρασιών υψηλού επίπεδου αξιοποιούνται οι δυνατότητες που προσφέρουν ορισμένες από τις σημαντικότερες γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών, όπως το πολυμορφικό και γεμάτο ζωντάνια Αγιωργίτικο, το υπέροχα γευστικό και φρουτώδες Μοσχοφίλερο, ο λεπταίσθητος Ροδίτης και η αρωματική Μαλαγουζιά.
Αυτές οι αυτόχθονες ποικιλίες συνδυάζονται συχνά με καταξιωμένες διεθνείς που καλλιεργούνται τοπικά, όπως το Cabernet Sauvignon, το Merlot, το Syrah, το Chardonnay, το Sauvignon Blanc και το Gewürztraminer. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία συναρπαστικών κρασιών με πολυδιάστατο χαρακτήρα, γευστικό βάθος, εξαιρετική ισορροπία και ευχάριστη επίγευση.

Φωτογραφικά στιγμιότητα από την εκδήλωση 


















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου