Εντυπωσιακή η παρουσίαση των εκλεκτών κτημάτων της Οινοποιίας ΜΠΟΥΤΑΡΗ


45η βραδιά γευσιγνωσίας – οινικής παρουσίασης
 
Ήταν μια εξαιρετική βραδιά.
Τέσσερα κρασιά που συνοδεύτηκαν επάξια από ισάριθμα πιάτα του σεφ Μανώλη Πανταζή, ο οποίος για μια ακόμα φορά συνδύασε τη γνώση με την εμπειρία του, για να δημιουργήσει γευστικούς παραδείσους.
Η βραδιά ξεκίνησε με το σερβίρισμα του "ΟΡΟΠΕΔΙΟ - Π.Ο.Π. Μαντινεία", το οποίο συνόδευσε

Βελουτέ σούπα γαρίδας με γιουβαρλάκια θαλασσινών
και σχοινόπρασο.


 
Ακολούθησε το σερβίρισμα της ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑΣ ΡΩΞΑΝΗΣ ΜΑΤΣΑ, την οποία συνόδευσε


Φιλέτο λαβράκι (ανοιχτής θάλασσας) σοτέ,
με σάλτσα μανταρινιού, πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ,
και σπαγγέτι λαχανικών.
Σειρά πήρε το βαθύ κόκκινο με 4ετή παλαίωση GRANDE RESERVE NAOYSSA BOUTARI, που ο σεφ Μανώλης Πανταζής τόλμησε να το συνοδεύσει με ψάρι.

Φιλέτο Κιτρινόπτερου Τόνου στο γκριλ με κινόα
και σάλτσα κόκκινου κρασιού
(GRANDE RESERVE NAOYSSA BOUTARI) με εστραγκόν.


 Τη βραδιά έκλεισε το ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΙΞΗΣ (;) ΡΟΖΕ, το οποίο πήρε τη θέση επιδόρπιου κρασιού, με τη συνοδεία ενός

Μιλφέιγ με καραμελωμένο φύλλο σφολιάτας,
κρέμα πατισερί και τσάτνεϊ φράουλας. Και αυτή η βραδιά ήταν στα πλαίσια των προσπαθειών μας για να προσφέρουμε σε όλους τους φίλους μας κάποιες ιδιαίτερες γεύσεις, που έχουμε τη δυνατότητα να παρασκευάσουμε, αλλά και κάποια ευρύτερη γνωριμία με τον ελληνικό αμπελώνα.
Ήταν και οι εποχές που όλοι συζητούσαν για το ποιο φαγητό ταιριάζει σε ποιο κρασί, με την εξειδίκευση πολλών, τόσο από τον χώρο τού κρασιού, όσο και του φαγητού.
Συνεπείς στην αρχική μας απόφαση, διοργανώνουμε κάθε χρόνο, τις εκδηλώσεις αυτές, φροντίζοντας κάθε φορά να παρουσιάζουμε και κάτι εντελώς νέο. Στη δεκάχρονη διάρκεια αυτής της προσπάθειας έχουμε παρουσιάσει περισσότερα από διακόσια νέα πιάτα και περίπου πενήντα διαφορετικά επιδόρπια.
Αρωγός στην προσπάθεια αυτή το ιχθυοπωλείο «Ψαροπούλα», που με τα ιδιόκτητα καΐκια του, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε καθημερινά τα φρεσκότερα ψάρια, που αλιεύονται στη θάλασσα ανοιχτά τού Πλαταμώνα και μέχρι τις Σποράδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου