Εμείς και το κρασί - Γευσιγνωσία με Κλαούντια Παπαγιάννη - Λαρισαίων γεύσεις
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
Βραδιά γευσιγνωσίας
4 οίνοι του Κτήματος
«Κλαούντια Παπαγιάννη»
&
4 γεύσεις
της δημιουργικής κουζίνας μας
σε σύζευξη αρμονική με το κρασί που συνοδεύουν,
και που θέλουν να καταθέσουν τον δικό τους λόγο
στη γοητευτική περιπέτεια
των αισθήσεων της όρασης, της όσφρησης και της γεύσης.
Με την ευγενική συμμετοχή
του κρεοπωλείου «Λούπας – Φωκαΐδης»
Ώρα έναρξης: 21.30
Συμμετοχή: € 25.00 κατ’ άτομο
Οίνος 1ος : VIOGNIER-ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2010
Από σταφύλια βιολογικής γεωργίας (Δ.Η.Ω). Ζύμωση για τρεις μήνες με τις οινολάσπες του. Η ποικιλιακή του σύνθεση (Viognier -Ασύρτικο 50-50%) δημιούργησε ένα εκπληκτικό κρασί που ξαφνιάζει ευχάριστα τους οινόφιλους.
Χρώμα λαμπερό πρασινοκίτρινο. Έντονος αρωματικός χαρακτήρας βερίκοκου, ροδάκινου και τροπικών φρούτων. Γεύση δροσερή, ήπιες οξύτητες, γεμάτο στόμα. Στρογγυλή ευωδιαστή επίγευση.
Θα το συνοδεύσει:
Φουρνιστή τάρτα μανιταριών
σε τραγανή σφολιάτα με ελληνικά παραδοσιακά κίτρινα τυριά.
Μαριναρισμένη εποχιακή σαλάτα.
Οίνος 2ος : ALEXANDRA 2011 - Μαλαγουζιά 100%
Η απόλυτα επιτυχημένη αναβίωση της παλιάς ελληνικής ποικιλίας, που διακρίνεται για τον έντονα αρωματικό χαρακτήρα και τη γεύση της.
Χρώμα λαμπερό αχνόξανθο με κίτρινες ανταύγειες. Έντονος αρωματικός χαρακτήρας από λευκόσαρκα και τροπικά φρούτα με νότες αγριολούλουδων. Στόμα ντελικάτο με ικανοποιητική οξύτητα, πιπεράτη επίγευση και μια μοναδική ανθοσμία στόματος. Ένα κρασί με ‘‘θηλυκή’’ φινέτσα.
Θα το συνοδεύσει:
Ρολλάκια στήθους κοτόπουλου με μους γαρίδας.
Ριζότο λαχανικών με βουτυράτη σάλτσα από εστραγκόν και κρόκο Κοζάνης.
Οίνος 3ος : CLAUDIA PAPAYIANNI - Ροζέ 2010
Από σταφύλια Grenache Rouge 80% και Syrah 20%, βιολογικής γεωργίας (Δ.Η.Ω), με συνοινοποίηση των δύο ποικιλιών. Έντονο λαμπερό ροδί χρώμα. Πλούσιο άρωμα που θυμίζει ώριμα κόκκινα φρούτα: κεράσι, βύσσινο, φράουλα. Στόμα πληθωρικό με ελάχιστες τανίνες, καλή οξύτητα, έντονη φρουτώδη γεύση που το κάνει να ξεχωρίζει. Επίγευση μακρά και ευχάριστη με ελαφρώς γλυκές νότες στο τελείωμα.
Θα το συνοδεύσει:
Χοιρινό φιλέτο γεμιστό με βερίκοκα
σε σάλτσα από το ζωμό του και κόκκους ροζ πιπεριού,
γαρνιρισμένο με εκλεκτό πουρέ καρώτου, πράσινο σπαράγγι και ντοματίνι γλασέ.
Οίνος 4ος : CLAUDIA PAPAYIANNI RED 2007
Από Syrah (40%), Merlot (40%) και (Ξινόμαυρο 20%) και σε 12.000 αριθμημένες φιάλες, εσοδείας 2007. Ακολουθεί την κλασική ερυθρή οινοποίηση. Ωριμάζει σε γαλλικά και σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και για άλλους 6 στη φιάλη σε υπόγεια κάβα.
Έντονο βαθύ ερυθρό χρώμα με κεραμιδένιες αποχρώσεις. Σύνθετο μπουκέτο από αρώματα ώριμων φρούτων, μπαχαρικών με διακριτική παρουσία βαρελιού. Ευγενικές τανίνες που διατηρούν τη ζωντάνια της νεότητάς του. Πληθωρικό και βελούδινο στη γεύση με μακρύ και ευχάριστο τελείωμα.
Θα το συνοδεύσει:
Κουνέλι κρασάτο
με ψητές πατατούλες αρωματισμένες με δενδρολίβανο.
Επιδόρπιο:
Cheese cake με τριμμένο μπισκότο και γλάσο λευκής σοκολάτας.
Για πληροφορίες & κρατήσεις: 2410 287833
6946888126 (Μαίρη Πετρουλάκη)
και 6998469902 (Δημήτρης Σοφιανόπουλος)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου