Τα εκλεκτά της ελληνικής κουζίνας συνοδεύονται από ιδιαίτερα κρασιά!


Τα νόστιμα νηστίσιμα της Σαρακοστής
συνοδεύονται και από ιδιαίτερα κρασιά!

Μια εντυπωσιακή βραδιά γευσιγνωσίας με «τέσσερα πιάτα και τέσσερις οίνους» ετοιμάζει το εστιατόριο «Να με θυμάσαι...» της πόλης μας, αξιοποιώντας με ιδιαίτερη έμπνευση τα νηστίσιμα της ελληνικής κουζίνας, έτσι ώστε ν’ αποτελούν άριστο συνοδευτικό για κάποιες οινικές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα. Άλλωστε η περίοδος της Σαρακοστής, που διανύουμε, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη γνωριμία μας με κάποιες γεύσεις οι οποίες εκφράζουν τον πλούτο μιας κουζίνας που αναγνωρίζει τη μεγάλη συμβολή των λαχανικών, των δημητριακών και των θαλασσινών στη διατροφή μας.
Έτσι, την Τρίτη, 23 Μαρτίου η επινοητικότητα του σεφ Μανώλη Πανταζή θα παραθέσει μια γευστική αρμονία που θα ξεκινά με γαριδοσαλάτα την οποία θα συνοδεύει το ιδιαίτερο «Μοσχάτο Αμβούργου» - Blanc de Noir του Δημήτρη Μίγα από τον Τύρναβο και θα συνεχίζεται με φρέσκο καλαμάρι, γεμιστό με λαχανικά και οστρακοειδή, το οποίο θα συνοδευτεί από το εκλεκτό Μοσχοφίλερο Λαυκιώτη από τις Aρχαίες Kλεωνές Kορινθίας. Ως τρίτο πιάτο θα προσφερθεί ριζότο χρωματισμένο με μελάνι σουπιάς και σοταρισμένη σε ελαιόλαδο γαρίδα, που θα το συνοδεύει ο εξαιρετικός μακεδονικός οίνος «Κορυφή Αγγέλων» του Κτήματος Τάτση της Γουμένισσας. Τέταρτο κατά σειρά πιάτο μια γεύση από την παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα: Νηστίσιμος (!) μουσακάς με μοσχοχτάποδα που θα τον συνοδεύει το φημισμένο ερυθρό «Μάγιστρος» του Ιωάννη Χατζή από το Αμύνταιο της Φλώρινας.
Στη γευσιγνωσία θα είναι παρόντες και οι οινοπαραγωγοί Μίγας, Λαυκιώτης, Τάτσης και Χατζής οι οποίοι θα συζητήσουν με τους φίλους του κρασιού, ενώ ο σεφ Μανώλης Πανταζής θα είναι στη διάθεση όλων όσοι ενδιαφέρονται να μιλήσουν για τις ελληνικές σαρακοστιανές γεύσεις.
Για κρατήσεις: 2410 287833.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου