Τα εκλεκτά νηστίσιμα της ελληνικής κουζίνας


Αποθεώθηκαν οι Σαρακοστιανές γεύσεις
της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας!


Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η βραδιά γαστρονομίας – γευσιγνωσίας που διοργάνωσε το γνωστό εστιατόριο της πόλης μας «Να με θυμάσαι...», παρουσιάζοντας εντυπωσιακά πιάτα από νηστίσιμα σαρακοστιανά, τα οποία συνόδεψε με εκλεκτές παραγωγές του ελληνικού αμπελώνα, αποδεικνύοντας ότι η περίοδος της Σαρακοστής, που διανύουμε, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη γνωριμία μας με κάποιες γεύσεις που εκφράζουν τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας, η οποία αναγνωρίζει τη μεγάλη συμβολή των λαχανικών, των δημητριακών και των θαλασσινών στη διατροφή μας.
Η επινοητικότητα του σεφ Μανώλη Πανταζή παράθεσε μια γευστική αρμονία που ξεκίνησε με γαριδοσαλάτα την οποία συνόδεψε το ιδιαίτερο «Μοσχάτο Αμβούργου» - Blanc de Noir του Δημήτρη Μίγα από τον Τύρναβο και συνεχίστηκε με φρέσκο καλαμάρι, γεμιστό με λαχανικά και οστρακοειδή, το οποίο συνόδεψε το εκλεκτό Μοσχοφίλερο Λαυκιώτη από τις Aρχαίες Kλεωνές Kορινθίας. Τρίτο πιάτο προσφέρθηκε ένα εντυπωσιακό ριζότο χρωματισμένο με μελάνι σουπιάς και σοταρισμένη σε ελαιόλαδο γαρίδα, που συνόδεψε ο εξαιρετικός μακεδονικός οίνος «Κορυφή Αγγέλων» του Κτήματος Τάτση της Γουμένισσας. Τέταρτο κατά σειρά πιάτο αποτέλεσε μια γεύση από την παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα: Νηστίσιμος (!) μουσακάς με μοσχοχτάποδα, με τη συνοδεία του φημισμένου ερυθρού «Μάγιστρος» του Ιωάννη Χατζή από το Αμύνταιο της Φλώρινας. Η βραδιά έκλεισε με νηστίσιμα παραδοσιακά γλυκά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου