Άρωμα τρύγου εκ Τυρνάβου











Δημήτρης Μίγας - με απαιτήσεις




Τη μεγάλη οινική παράδοση του Τυρνάβου επιχειρεί ν' αναβιώσει εδώ και αρκετά χρόνια ο Δημήτρης Μίγας, ο οποίος πρόσφατα προχώρησε στη δημιουργίου νέου, υπερσύγχρονου οινοποιείου.
Ο Δημήτρης Μίγας είναι γόνος Τυρνάβου με τον οικογενειακό του αμπελώνα να εκτείνεται στα 120 στρέμματα στην απόληξη του ορεινού όγκου του Ολύμπου, στους πρόποδες του πρόβουνου Μελούνα, όπου ήταν και τα παλιά ελληνικά σύνορα και όπου δόθηκαν οι σκληρές μάχες τόσο στον άτυχο πόλεμο του 1897, όσο και μετέπειτα στον απελευθερωτικό του 1912। Εκεί, στα όρια της Θεσσαλικής πεδιάδας, βρίσκεται η τοποθεσία «Παλαιός Άμπελος», που δηλώνει ότι ανέκαθεν ήταν τόπος αμπελοκαλλιέργειας, η οποία και έδωσε το όνομά της στα κρασιά της οικογένειας Μίγα.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι οι γαλλικές Chardonnay, Sauvignon Blanc, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, αλλά και οι ελληνικές Ροδίτης, Μπαντίκι, Μοσχάτο Αμβούργου και Μαλαγουζιά, η οποία οινοποιείται φέτος για πρώτη φορά.
Σύμμαχος στην κορυφαία ποιότητα των κρασιών του κτήματος είναι το ήπιο ηπειρωτικό κλίμα και η καλή στράγγιση του εδάφους. Μοναδικός στόχος της οικογένειας του Δημήτρη Μίγα είναι αφ’ ενός η ανάδειξη της παράδοσης, και αφ’ ετέρου η εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας, έτσι ώστε να παράγει άριστα ποιοτικά κρασιά.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου