Λαρισαίων Οίνοι: Κτήμα Κατσαρού - Γευσιγνωσία



Κτήμα Κατσαρού
Το εκλεκτό κρασί της οικογένειας Κατσαρού, που διακρίνεται για τα ευγενικά του χαρακτηριστικά και έχει να επιδείξει με περηφά-νια μια σειρά χρυσά βραβεία σε επίσημους διεθνείς διαγωνισμούς. Το ασυναγώνιστο δημιούργημα, με το οποίο ο Δημήτρης Κατσα-ρός ξεκίνησε τη θαυμαστή ιστορία του στο χώρο των μεγάλων ελ-ληνικών κρασιών, παράγεται από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot. Ως ‘‘αίμα της γης’’ φτάνει στο ποτήρι μας μετά από 18μηνη παλαίωση σε καινούργια γαλλικά βαρέλια και άλλη 12μηνη παραμονή σε μπουκάλι, επιδεχόμενο παλαίωση μέχρι και 15 χρόνια. Εντυπωσιακό κόκκινο βαθύ χρώμα, πυκνή μύτη με αρώματα που θυμίζουν κεράσι, μαρμελάδα βατόμουρο, καραμέ-λα και έντονο ξύλο. Βελούδινο στη γεύση και με ωραίες, καλά δο-μημένες τανίνες. Μετάγευση μακρά και σαγηνευτική.

Ο σεφ Μανώλης Πανταζής το υποστήριξε με μια γευστική πρόταση της γνήσιας γαλλικής κουζίνας, αφού το κρασί αυτό στέκεται ισάξια απέναντι στα εκλεκτότερα του φημισμένου γαλλικού αμπελώνα:
Μοσχαράκι μπουργκινιόν (bourguignonne) με ερυθρό κρασί Κτήμα Κατσαρού (cabernet – merlot), γαρνιρισμένο με πουρέ από φρέσκιες διαλεχτές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου