Δε γιορτάζει μόνο σήμερα ο έρωτας!


Ας πούμε πως δε γιορτάζει μόνο σήμερα ο έρωτας!
Ας δώσουμε στα μάτια μας την ευκαιρία
να πουν το «σ’ αγαπώ» πάνω από ένα ποτήρι κρασί.
Ας δώσουμε στη σιωπή τη δυνατότητα να εκφράσει
με τη δική της γλώσσα το δυνατότερο συναίσθημα της ζωής.

14 - 2 - 2011 Καλημέρα σας...

Πολλές κι εγκάρδιες ευχές για μια γόνιμη και χαρούμενη εβδομάδα.
Σήμερα η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τιμά τον Άγιο Βαλεντίνο (*), γιορτή που εισήχθη και στη χώρα μας, με κοσμικό χαρακτήρα, ως γιορτή των ερωτευμένων.
Σίγουρα, εμείς, δεν ανήκουμε σ’ αυτούς που υποστηρίζουν ότι θέλει και ο Έρωτας τη γιορτινή του ημέρα, αλλά σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι ο Έρωτας βιώνεται καθημερινά, επιλέγοντας για προστάτες του το Όνειρο και το Πάθος, την Κατανόηση και την Ευγένεια, τη Σιωπή και την Αφιέρωση του ενός στον άλλον.
Όμως, αυτό δεν αναιρεί τον σεβασμό μας απέναντι στην επιθυμία αυτών που θέλουν να έχουν και οι ερωτευμένοι τη δική τους μέρα. Γι’ αυτό και σήμερα δίνουμε ακόμα πιο ερωτική ατμόσφαιρα στο περιβάλλον μας.

Σήμερα θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε τρία διαφορετικά πιάτα: Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με σάλτσα γραβιέρας Νάξου και σχοινόπρασο, που το συνοδεύει ένα μπουκέτο φρέσκων λαχανικών εποχής. Χοιρινά φιλετάκια μενταγιόν σοτέ, σβησμένα με λευκό κρασί και μουστάρδα ντιζόν αρωματισμένη με εστραγκόν. Μοσχαρίσια φιλετάκια σοτέ με πλούσια σάλτσα βουτύρου béarnaise.
Ακόμα για τα ορεκτικά σας, θα θέλαμε να σας προτείνουμε τις αναποφλοίωτες τηγανισμένες πατάτες Καλλιπεύκης, που τις συνοδεύει μια κρύα σάλτσα γιαουρτιού και «Νιβατό Βερδικούσιας», το πεντανόστιμο γίδινο τυρί των Σαρακατσαναίων.
Για όσους βέβαια οι προτιμήσεις στρέφονται σε ψάρια, εμείς φροντίσαμε, σε συνεργασία με το ιχθυοπωλείο «Καΐκι», να έχουμε ότι πιο φρέσκο κατέβασε το καΐκι «Αγία Παρασκευή» της οικογένειας Τραγουδάρα: Γλώσσες, Κουτσομούρες, Λαβράκια και ουρές πεσκανδρίτσας.

--------------------------------------------------------------------
(*) Ο Άγιος Βαλεντίνος
Στο εορτολόγιο των Καθολικών η 14η Φεβρουαρίου είναι ημέρα μνήμης του Βαλεντίνου, χριστιανού που μαρτύρησε το 270 μ.Χ. στους διωγμούς του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου Κλαύδιου Β΄, επειδή τελούσε γάμους ανάμεσα σε ζευγάρια, διαδίδοντας και στερεώνοντας έτσι τη χριστιανική πίστη, αλλά παράλληλα παραβιάζοντας το διάταγμα του Κλαύδιου που απαγόρευε τους γάμους, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει την απροθυμία των Ρωμαίων να καταταγούν στις λεγεώνες.
Βεβαίως δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η θέσπιση της γιορτής του Aγίου Βαλεντίνου διαδέχθηκε κατ’ ουσία τις παγανιστικές λατρευτικές εκδηλώσεις για τη θεά Juno, η οποία ήταν προστάτιδα της οικογένειας, των γυναικών και της συζυγικής αγάπης (αντίστοιχη της Ήρας), με τις οποίες άνοιγαν τα ρωμαϊκά Lupercalia, περίοδος όπου καταργούνταν οι απαγορεύσεις που ήθελαν τα αγόρια να μην έρχονται σε επαφή με τα κορίτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου