Αξέχαστη Πρωτοχρονιά με το ΓΟΥΡΙ Αγάπης 2012 του Οίκου Ζολώτα







Η υποδοχή του νέου χρόνου στο art restaurant «Να με θυμάσαι…» υπήρξε μια βραδιά εντελώς διαφορετική. Με τη ζεστή φωνή της Δάφνης Χατζηδάκη και την αξεπέραστη δεξιοτεχνία του Βαγγέλη Τσιαπλέ με το μπουζούκι και την κιθάρα του Ντίνου Καραποστόλου στη συνέχεια, οι φίλοι θαμώνες αντάλλαξαν ευχές και γλέντησαν μέχρι το πρωί.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν το Γούρι Αγάπης 2012 "Οι 12 Οίκοι του Ήλιου" σύμβολο Καλής Τύχης, που δημιουργήθηκε από τον Οίκο Ζολώτα για να ενισχύσει το φιλανθρωπικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ για τα ανάπηρα παιδιά και που ήταν προσφορά αγάπης του κοσμηματοπω-λείου «ΣΑΠΚΑΣ» της πόλης μας (Ερμού 1 – τηλ.: 2410 535270), το οποίο αντιστοιχούσε στο νόμισμα της βασιλόπιτας.
Τυχερή της βραδιάς ήταν η αρχιτέκτονας – πολιτικός μηχανικός Ειρήνη Πολοσηφάκη.

Το «Γούρι Αγάπης 2012», είναι εμπνευσμένο από τα Ζώδια ή αλλιώς τους «οίκους του Ήλιου» όπως τους ονόμαζαν από την αρχαιότητα. Οι πρόγονοί μας παρατηρώντας τους αστερισμούς, συμπέραναν πως σχηματίζονται δώδεκα μορφές ζώων, που περιβάλλονται από έναν κύκλο, τον επικαλούμενο ζωδιακό κύκλο. Ο ήλιος, ακολουθώντας την τροχιά του, βρίσκεται την κάθε περίοδο σε διαφορετικό από τα δώδεκα τμήματα του ήλιου, απ’ όπου προέρχεται και η ονομασία «Οίκοι του Ήλιου».
Από την αρχαιότητα οι αστερισμοί ορίζουν τη μοίρα και τη ζωή των ανθρώπων και μέχρι σήμερα συμβουλευόμαστε τις αστρολογικές προβλέψεις και μελετάμε τα χαρακτηριστικά των ζωδίων.

Ο Οίκος Ζολώτα, πρωτοπόρος, σύγχρονος αλλά και πιστός στην παράδοση και την ιστορία φιλοτέχνησε, για τον ερχομό του 2012, όμορφα γούρια που συνδυάζουν το προσωπικό μας ζώδιο και τους 12 αστερισμούς του Ζωδιακού Κύκλου και που στην πόλη μας διατίθενται από το κοσμηματοπωλείο «ΣΑΠΚΑΣ» (Ερμού 1 – τηλ.: 2410 535270).

Η βασιλόπιτά μας κόπηκε ακριβώς την ώρα αλλαγής της χρονιάς, αμέσως μετά την μελωδική υποδοχή του χρόνου από τον Βαγγέλη Τσιαπλέ και τη Δάφνη Χατζηδάκη. Μοιράστηκε σε όλους τους φίλους μας και η τυχερή της βραδιάς κέρδισε το Γούρι που προαναφέραμε.

Η ιστορία της βασιλόπιτας ξεκινά στα χρόνια του Ιουλιανού αυτοκράτορα. Ο Ιουλιανός, πολέμιος του Χριστιανισμού ως γνωστόν, διερχόμενος από την Καισάρεια διέταξε τον Βασίλειο, μητροπολίτη της, που η Εκκλησία τον αναγνώρισε αργότερα ως άγιο και τον χαρακτήρισε Μεγάλο, να συγκεντρώσει τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά των κατοίκων για να ενισχυθεί η κατά των Περσών εκστρατεία του. Όμως σε μια αψιμαχία μεταξύ ομάδας Περσών και ομάδας των στρατευμάτων του Ιουλιανού, ο ίδιος τραυματίζεται θανάσιμα και πεθαίνει, χωρίς εν τω μεταξύ έχει παραλάβει τα συγκεντρωμένα χρυσά. Μετά τον θάνατό του ο επίσκοπος Βασίλειος αντιμετώπισε το δίλλημα της επιστροφής στους δικαιούχους. Προκειμένου ν’ αποφευχθούν οι αδικίες επειδή δεν ήταν καταγεγραμμένα, μοίρασε ένα μέρος στους φτωχούς και τα υπόλοιπα ζήτησε να παρασκευάσουν ψωμάκια, τόσα όσα οι οικογένειες, έβαλε σε κάθε ψωμάκι και ένα και μοίρασε σε όλα τα σπίτια έτσι ώστε η τύχη πλέον ν’ αποφασίσει τι θα έπαιρνε ο καθένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου