Οινο-γαστρονομική βραδιά με το Κτήμα Παυλίδη
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου
… και THEMA έχουμε και EMPHASIS δίνουμε!!!
Μεγάλη οινο-γαστρονομική βραδιά με το Κτήμα Παυλίδη
(Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα)

Συνεχίζοντας την παράδοση
φιλοξενούμε το Κτήμα Παυλίδη από τη Δράμα,
παρουσιάζοντας 4 εκλεκτά κρασιά,
που συνοδεύονται από 4 ιδιαίτερα πιάτα…1ο
Emphasis Assyrtiko
Το Κτήμα Παυλίδη έχει γίνει γνωστό για την εμμονή του στη λεπτομέρεια και στην παραγωγή ποιοτικών οίνων. Η έμφαση που δίνεται στην ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της κάθε ποικιλίας αποτελεί το λόγο για τον οποίο η οικογένεια μονοποικιλιακών του κτήματος φέρει πλέον το όνομα EMPHASIS.
Το EMPHASIS Ασύρτικο προέρχεται από αμπελώνες χαμηλής στρεμματικής απόδοσης και την οινοποίησή του ακολουθεί η παραμονή σε ανοξείδωτη δεξαμενή με τις λάσπες του για 6 μήνες.
Πρασινοκίτρινο χρώμα με έντονα τα αρώματα των εσπεριδοειδών και των λευκών ανθών, σε ένα φόντο μεταλλικότητας. Τα αρώματα αυτά συνεχίζουν και στο στόμα, το οποίο διακρίνεται για τον όγκο και την αιχμηρή του οξύτητα. Το φίνο τελείωμα ακολουθείται από επίγευση διαρκείας.

Θα το συνοδεύσει:
Πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ γκοργκοτζόλας και εστραγκόν, και καπνιστή μπριζόλα αγριόχοιρου περασμένη από τη σχάρα.


2ο
THEMA λευκό
Sauvignon Blanc & Ασύρτικο

Ένα ιδιαίτερο λευκό κρασί, που το χαρακτηρίζουν αρώματα εξωτικών και λευκόσαρκων φρούτων, με κυρίαρχα αυτά του γκρέιπφρουτ και του ροδάκινου. Ο τρύγος του κατά τη διάρκεια της νύκτας, του επιτρέπει να διατηρεί το δυναμικό της κάθε ποικιλίας. Με προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία και παραμονή στις οινολάσπες για τρεις μήνες. Το χρώμα του πρασινοκίτρινο και διαυγές. Πληθωρικό στόμα συνοδεύεται από φρεσκάδα και μεγάλης διάρκειας επίγευση.

Θα το συνοδεύσει:
Παραδοσιακή πίτα Καισαρείας με μοσχαρίσιο παστουρμά, φρέσκια ντομάτα και κίτρινα τυριά.
3ο
THEMA ερυθρό
Syrah & Αγιωργίτικο

Ο πορφυρός αυτός οίνος είναι αποτέλεσμα της συνύπαρξης του ευγενούς Aγιωργίτικου με το πληθωρικό SYRAH, που με καταγωγή τη Νεμέα, το πρώτο, και τη Γαλλία, το δεύτερο, αναπτύχθηκαν ιδανικά στις πλαγιές του Παγγαίου, για να δώσουν ένα μεγάλο κρασί που χαρακτηρίζεται από αρώματα φρούτων του δάσους σε φόντο πιπεριού και βανίλιας, προορισμένο για μεγάλη παλαίωση. Με 12 μήνες παραμονή σε δρύινα βαρέλια και άλλους 10 μήνες ωρίμανση στη φιάλη, ξεχωρίζει για πορφυρό του χρώμα και το πολύπλοκο μπουκέτο του. Το στόμα του διακρίνεται για το ισορροπημένο πάντρεμα αλκοόλης, οξύτητας και τανινών που του προσδίδει αρμονία και όγκο, ενώ στη μεγάλης διάρκειας επίγευσή του κυριαρχούν υπερώριμα φρούτα και κανέλα.

Θα το συνοδεύσει:
Μοσχαράκι νουά (μπραιζέ) braise, σε σάλτσα «κυνηγού» και πουρέ μελιτζάνας.


4ο
THEMA ροζέ
Tempranillo

Αυτό το ισπανικής καταγωγής ελληνικό κρασί φημολογείται ότι στέκεται ισάξια δίπλα στις καλύτερες ισπανικές παραγωγές της ποικιλίας. Και δικαίως, αφού ο Χριστόφορος Παυλίδης είχε τάξει στον εαυτό του ν’ αναδείξει με απόλυτη επιτυχία την ισπανική αγάπη του.
Ακολουθεί δύο μεθόδους παραγωγής ροζέ οίνων. Μια παρτίδα πιέζεται απευθείας στο πιεστήριο, σαν να επρόκειτο για λευκή οινοποίηση, ενώ μια δεύτερη προκύπτει με αφαίμαξη από τη δεξαμενή όπου τα στέμφυλα του Tempranillo βρίσκονται στη φάση της προζυμωτικής εκχύλισης. Μετά την ένωση των δύο παρτίδων, ο οίνος παραμένει στη δεξαμενή μαζί με τις λάσπες του για 3 μήνες.
Έντονο ροδί χρώμα με ιώδεις νότες. Αρώματα κόκκινων φρούτων κυρίως φράουλα με νότες από καραμέλα και ελαφρά γήινο χαρακτήρα. Στόμα γεμάτο, νευρώδες, με πολύ καλή επίγευση και διάρκεια.

Θα το συνοδεύσει:
Μπαβαρουάζ με μαστίχα Χίου και καραμελωμένες φράουλες.


Κτήμα Παυλίδη

Το Κτήμα Παυλίδη βρίσκεται στην περιοχή των Κοκκινογείων της Δράμας, σε μία στενή κοιλάδα που περιστοιχίζεται αμφιθεατρικά από τρία μεγάλα όρη (Φαλακρό, Μενοίκιο, Παγγαίο) αφήνοντας μεταξύ τους δίοδο προς το Αιγαίο πέλαγος. Αυτή η γεωγραφική διαμόρφωση, προσδίδει στους αμπελώνες του ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα, με δροσερούς ανέμους κατά τη διάρκεια της νύκτας. Έτσι, παρατείνεται η περίοδος ωρίμανσης, δίνοντας στα σταφύλια τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ σακχάρων και οξύτητας,  συγκεντρώνοντας παράλληλα υψηλά αρωματικά και φαινολικά χαρακτηριστικά. Δημιουργήθηκε το 1998 από το Χριστόφορο Παυλίδη, έναν από τους νεότερους οινοπαραγωγούς στην Ελλάδα.
Κύριος στόχος του Κτήματος Παυλίδη είναι η παραγωγή εκλεκτών οίνων, οι οποίοι να φέρουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εδαφών, τα οποία, από την αρχαιότητα μέχρι και τη νεότερη Ελλάδα, είχαν επιλεχθεί για αμπελοκαλλιέργεια. Στον 600 στρεμμάτων αμπελώνα του, που συνεχώς επεκτείνεται, καλλιεργούνται ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, με μεθόδους που στοχεύουν στον έλεγχο της ποιότητας σε κάθε στάδιο.
Με σύγχρονες  καλλιεργητικές τεχνικές, προσεγγίζεται η  βέλτιστη ωριμότητα, ενώ ο οινολογικός εξοπλισμός επιλέγεται αυστηρά με αρχή την προστασία της πρώτης ύλης, του σταφυλιού και των προϊόντων του. Έτσι, αναδεικνύονται κάθε φορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το αρωματικό δυναμικό και οι γευστικές ισορροπίες που κρύβονται μέσα στα κύτταρα του σταφυλιού.
Το Κτήμα Παυλίδη έχει να παρουσιάσει την οικογένεια ΤΗΕΜΑ, με το λευκό να γεννιέται από τη σύζευξη του Ασύρτικου με το Sauvignon Blanc, το ερυθρό αποτέλεσμα της συνύπαρξης του Αγιωργίτικου με το  Syrah και το ροζέ παραγόμενο από σταφύλια της ισπανικής ποικιλίας Tempranillo. Επίσης, την οικογένεια EMPHASIS με τα μονοποικιλιακά Syrah, Tempranillo, Chardonnay και Ασύρτικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου