Η 26η οινο-γαστρονομική βραδιά του «Να με θυμάσαι…»

Ταξιδεύοντας στις ετικέτες του Κτήματος Παυλίδη

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η οινο-γαστρονομική βραδιά που διοργάνωσε το εστιατόριο «Να με θυμάσαι» της πόλης μας, με φιλοξενούμενο το περιώνυμο κτήμα Παυλίδη της Δράμας, σ’ ένα ονειρεμένο ταξίδι στο μαγικό κόσμο των γεύσεων. Η 26η κατά σειρά οινική παρουσίαση του «Να με θυμάσαι…» επιβεβαίωσε τη φήμη του ως χώρου ιδιαίτερης προβολής, παρουσίασης και ανάπτυξης του ελληνικού κρασιού στην κεντρική Ελλάδα.
Τέσσερα εξαιρετικά κρασιά, το Emphasis Assyrtiko, μονοποικιλιακό, παλαιωμένο έξη μήνες στη δεξαμενή, το ζωηρό THEMA λευκό από τις ποικιλίες Sauvignon Blanc και Ασύρτικο, το ώριμο THEMA ερυθρό από Syrah και Αγιωργίτικο, με 12 μήνες παραμονή σε δρύινα βαρέλια και άλλους 10 μήνες ωρίμανση στη φιάλη, και το ιδιαίτερο THEMA ροζέ, μονοποικιλιακό της ισπανικής Tempranillo, που αναστάτωσε τον ουρανίσκο, προκαλώντας ρίγη γευστικής ηδονής.
Το Emphasis Assyrtiko και το THEMA ροζέ έδωσαν άλλη διάσταση στη βραδιά, το πρώτο αποκαλύπτοντας έναν άγνωστο χαρακτήρα για ασύρτικο και το δεύτερο δηλώνοντας ότι το μεράκι του οινοπαραγωγού μπορεί να κάνει θαύματα ακόμα και σε ποικιλίες που δε θεωρούνται κοσμοπολίτικες όπως το Sauvignon ή το Chardonnay.
Τα ισάριθμα πιάτα που συνόδευσαν διαδοχικά τα κρασιά, κατόρθωσαν ν’ αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ετικέτας και να προσφέρουν ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις στους συνδαιτημόνες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου