Aetheria – Η έκπληξη μιας όντως αιθέριας γεύσης




 Η ταυτότητα
Το Aetheria, το νέο επίτευγμα της Σεμέλη, έχει το πλεονέκτημα να προέρχεται από μία απ’ τις πιο εμβληματικές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας, την ορεινή Αιγιαλεία και τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Chardonnay. Εκεί, στο ξέφωτο με το υψόμετρο των 900 μέτρων, όπου η θαλάσσια αύρα του Κορινθιακού διασταυρώνεται με τους δροσερούς αέρηδες και τα ρεύματα των φαραγγιών, δημιουργείται ένα μοναδικό οικοσύστημα - terroir που ευνοεί το αμπέλι, χαρίζοντας στο κρασί γευστική δύναμη και υπεροχή.

Ο χαρακτήρας
Χρώμα αχυρόξανθο με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη η ποικιλία Μαλαγουζιά μαρτυρά τη παρουσία της μέσα από αρώματα που θυμίζουν πράσινο μήλο, αχλάδι, πιπεριά και φρέσκα αρωματικά βότανα.
Στόμα με πλούσιο όγκο και άψογη γευστική ισορροπία χάριν της τραγανής οξύτητας του, ντυμένο με λιπαρές νότες που παραπέμπουν στη παρουσία του Chardonnay. Πλούσια αρώματα στον ουρανίσκο σε φόντο πράσινων φρούτων και λεμονόχορτου με πικάντικα στοιχεία στο τελείωμα.
Συνοδεύει θαλασσινά ή ψάρια σε καρπάτσιο, μαριναρισμένα ή ψητά, πουλερικά σχάρας, ψαρονέφρι με κάρι, κουνέλι τηγανητό, ζυμαρικά εμπλουτισμένα με θαλασσινά, ριζότο με σπαράγγι, πιπεριές ψητές, και πράσινες σαλάτες με αρωματικά βότανα.

Η προέλευση
Ανάμεσα στον Χελμό και το Παναχαϊκό απλώνεται μία εκτεταμένη ορεινή περιοχή που ορίζεται από τις ροές του Βουραϊκού και του Σελινούντα, η ορεινή Αιγιαλεία που ατενίζει από ψηλά τον Κορινθιακό κόλπο. Εκεί και η απαράμιλλης ομορφιάς λίμνη Τσιβλού στα 700 μέτρα υψόμετρο, που έδωσε και τον χαρακτηρισμό «Μικρή Ελβετία» στην περιοχή.

Η υποδοχή της
Ο χώρος μας τιμά ιδιαίτερα τις παραγωγές της Σεμέλη, με «αιχμή του δόρατος» την μοναδική Μαντινεία Νασιάκου, ένα λευκό κρασί που εκφράζει την πληρέστερη εκδοχή του Μοσχοφίλερου, αναδεικνύοντας τον ασυναγώνιστο χαρακτήρα του ανάμεσα στις λευκές ελληνικές ποικιλίες.
Δεν ήταν δυνατόν να μην υποδεχτεί με ιδιαίτερες τιμές το νέο επίτευγμα του φίλου Λεωνίδα Νασιάκου και της ΣΕΜΕΛΗ, το Aetheria!!!
Έτσι, την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, συνδυάζει την παρουσία μας στην δημοφιλή εκπομπή «ΣΕΦ στον αέρα» του ΣΚΑΪ, με την παρουσίαση του Aetheria, συνοδεύοντάς το με τις συνταγές που ο Μανώλης Πανταζής μαγείρεψε στην εκπομπή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου