Art restaurant «Να με θυμάσαι…»




Το εστιατόριο «Να με θυμάσαι…», που μπήκε στον τρίτο χρόνο της λειτουργίας του εξακολουθεί να αποτελεί τη μοναδική πρόταση “art restaurant” στο χώρο της Λάρισας. Τα χαρακτηριστικά του “art” δίνουν τόσο ο περιβάλλον χώρος (με τις διακριτικές χειροποίητες ασημοπατίνες και χρυσοπατίνες), που φιλοξενεί έργα λαρισαίων δημιουργών, όσο και η δημιουργική του κουζίνα. Είναι επίσης το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο με δυο βιβλιοθήκες με λευκώματα και βιβλία που ανανεώνονται και είναι στη διάθεση των πελατών και όχι διακοσμητικά.
Ο κατάλογος φαγητών περιλαμβάνει ζυμαρικά, ριζότα, κρέας και ψάρι. Το τελευταίο σε ιδιαίτερη ανάπτυξη, αφού ο σεφ Μανώλης Πανταζής έχει τις ειδικές σπουδές στο χώρο αυτό.
Έτσι λοιπόν εντυπωσιάζουν τα φιλέτα μεγάλων ψαριών και της γλώσσας που σε εκδοχές σοτέ, ποσέ ή ψητά σχάρας σερβίρονται με βραστά λαχανικά ή σπαγγέτι λαχανικών εποχής, αλλά και σε ποπιέτα γαρίδας, απογειώνοντας τη γεύση και συνοδεύοντας επάξια είτε ένα κορυφαίο ασύρτικο περασμένο από βαρέλι, είτε τα κοσμοπολίτικα Sauvignon, Chardonnay και Viogner.
Στο χώρο των κρεατικών, πέρα από τα συνήθη σε ψαρονέφρι και φιλέτο μόσχου γάλακτος, τρεις κυρίαρχες γεύσεις μονοπωλούν το ενδιαφέρον όχι μόνο στον στενό χώρο της Λάρισας:
Είναι το κοσμοπολίτικο Σατομπριάν, για το οποίο ο σεφ ακολουθεί την αυθεντική συνταγή: Ολόκληρο το φιλέτο, που είναι για περισσότερα από δυο άτομα, σιγοψημένο με τα υγρά του και που το συνοδεύουν τρεις διαφορετικές σάλτσες.
Το χοιρινό κότσι που σιγοψήνεται για τέσσερις ώρες στο φούρνο με αρωματικά βότανα μέσα σε λαδόχαρτο, καθώς και το χωρίς κόκαλα μπούτι από αρνάκι γάλακτος που ακολουθεί την ίδια διαδικασία.
Το μεγάλο πλεονέκτημα του χώρου είναι τα κορυφαία προϊόντα που χρησιμοποιεί. Είναι το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο που στους καταλόγους του αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τους προμηθευτές του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πελάτες να ελέγξουν τις πηγές προέλευσης.
Περί γεύσεων η συζήτηση περιττεύει, αφού η μεγάλη δύναμη του χώρου ακούει στο όνομα Μανώλης Πανταζής, ενός σεφ που ξέρει αφ’ ενός μεν τις δυνατότητες της ομάδας του και αφ’ ετέρου να συνδυάζει και να προσαρμόζει τις γεύσεις έτσι ώστε να προκαλούν οικεία και ευχάριστα τον ουρανίσκο, χωρίς να έρχονται σε αντίθεση με τις τοπικές διατροφικές συνήθειες.
Μια ακόμα έκπληξη που συναντήσαμε είναι το εξαιρετικό καπνιστό λουκάνικο, από καθαρό χοιρινό άπαχο κρέας με κρασί, πορτοκάλι και θρούμπα, το οποίο έρχεται από τη Μεσσηνία, απ’ όπου έρχεται και το ταλαγάνι, ένα παραδοσιακό χαλούμι από καθαρό αιγοπρόβειο γάλα.
Οι τιμές στα ορεκτικά ξεκινούν από τα 5 ευρώ, στις σαλάτες από τα 6, ενώ στα κυρίως πιάτα από τα 8 ευρώ.
Αναφορικά με το κρασί, η ενημερωμένη κάβα καλύπτει απόλυτα τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ υπάρχουν και αντιπροσωπευτικές ετικέτες και του διεθνούς αμπελώνα. Βέβαια στόχος του χώρου είναι η ανάδειξη της κορυφαίας ποιότητας των ελληνικών κρασιών με ιδιαίτερο βάρος στους τοπικούς παραγωγούς. Οι γνώσεις του μετρ Δημήτρη Σοφιανόπουλου δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα ενός ειδικού σομελιέ, καθώς η μύησή του στον μαγικό κόσμο του κρασιού είναι ευρύτατη και σε βάθος.
Το δίδυμο σεφ Μανώλη Πανταζή – μετρ Δημήτρη Σοφιανόπουλου, είναι αυτό που για πρώτη φορά έβαλε στην πόλη μας τους κανόνες της ορθής γευσιγνωσίας, παρουσιάζοντας σε οριζόντια επιλογή κρασιού και φαγητού, ιδιαίτερες γεύσεις.
Οι μουσικές επιλογές του χώρου καταβάλλεται προσπάθεια να εναρμονιστούν με τις διαθέσεις των πελατών και διαφοροποιούνται ανάλογα με την ώρα, καθώς ο χώρος λειτουργεί συνεχώς από τη μια το μεσημέρι μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου