Αποθέωση γεύσεων στο εστιατόριο "Να με θυμάσαι..."


Με τα κρασιά του «Κτήματος Ντούγκου»
και τα καπνιστά «Λούπα – Φωκαΐδη»

Την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, το βράδυ, στο εστιατόριο «Να με θυμάσαι...» τέσσερις ετικέτες της οινοποιίας «Κτήμα Ντούγκου», γνώρισαν την αποθέωση, συνοδευόμενες από δημιουργίες της κουζίνας του Μανώλη Πανταζή, ο οποίος είχε για κεντρικό άξονα κρέατα, αλλαντικά και καπνιστά κρεατικά της πρωτότυπης μονάδας επεξεργασίας κρέατος «Λούπας – Φωκαΐδης» της Λάρισας.
Ο λευκός ξηρός οίνος «ΚΤΗΜΑ ΝΤΟΥΓΚΟΣ» από τις ποικιλίες Ροδίτη και Ασύρτικο, που ακολουθεί την κλασική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης, συνοδεύτηκε από ένα γαλλικό Quiche Lorraine (κις λορέν) με καπνιστό σολομό, ανθότυρο και φρέσκο μάραθο.
Το ερυθρωπό (ροζέ)«ΜΕΘΥΣΤΑΝΕΣ» από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Syrah, ένα διαυγές, τριανταφυλλί στο χρώμα κρασί με αρώματα κόκκινων φρούτων συνοδεύτηκε από χειροποίητα ραβιόλια με γέμιση από μους φρέσκιας γαρίδας, σάλτσα από το κοράλλι της και φρέσκια ντομάτα.
Το ερυθρό «ΡΑΨΑΝΗ Π.Ο.Π.» από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό, που ωριμάζει σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο, ενώ στη συνέχεια παλαιώνει για άλλους έξι μήνες στη φιάλη, συνοδεύτηκε από μοσχαράκι γάλακτος μπρεζέ, γαρνιρισμένο με φρέσκα βραστά λαχανικά και σάλτσα από τον ζωμό του.
Τέλος το ερυθρό «ΜΕΘ’ ΥΜΩΝ SYRAH», που ωριμάζει σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο, ενώ παλαιώνεται για ένα ακόμη χρόνο στη φιάλη, συνοδεύτηκε από μια πανδαισία ψητών στη σχάρα λουκάνικων από μοσχάρι, πρόβειο, χοιρινό και χοιρινό με κεφαλοτύρι, καθώς και από πιατέλες φορτωμένες με καπνιστές μπριζόλες, διάφορων τύπων (με κεφαλοτύρι, πιπέρι κ. ά.) και καπνιστά χοιρομέρια.
Όλα τα κρεατικά, τα αλλαντικά και τα καπνιστά ήταν προϊόντα της πρότυπης μονάδα αλλαντοποιίας «ΤΕΜΠΗ» των Ηλία Λούπα και Μπάμπη Φωκαΐδη, που βρίσκεται στην είσοδο των Τεμπών, στο χωριό Ευαγγελισμός.
Σε λίγη απόσταση, επίσης στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών συναντά κανείς και το οινοποιείο της οικογένειας Ντούγκου μέσα σ’ ένα μικρό αμπελώνα. Τα υπόλοιπα αμπελοτόπια βρίσκονται στις παρυφές του Ολύμπου, κοντά στη Ραψάνη. Στο «Κτήμα Ντούγκου» συναντά κανείς όλο τον έρωτα για το κρασί καθώς για την οικογένεια Ντούγκου η ποιοτική παραγωγή αποτελεί στοίχημα ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου