Βραδιά γευσιγνωσίας από το εστιατόριο «Να με θυμάσαι…»



Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012
Βραδιά γευσιγνωσίας από το εστιατόριο «Να με θυμάσαι…»



Με τέσσερα κρασιά του αμπελώνα Χρήστου Ζαφειράκη
και πρώτη επίσημη παρουσίαση της Μαλαγουζιάς 2012

Για τρίτη κατά σειρά χρονιά η νέα εμφιάλωση της «Μαλαγουζιάς» του Χρήστου Ζαφειράκη κάνει την επίσημη εμφάνισή της στις παραγωγές του 2012 στο εστιατόριο «Να με θυμάσαι…», που συνεχίζει να είναι πόλος ανάπτυξης του ελληνικού κρασιού και παράλληλα χώρος ορθοφαγίας. Την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου σε μια βραδιά αφιερωμένη στον εκ Τυρνάβου εύελπι  αμπελουργό – οινοποιό Χρήστο Ζαφειράκη θα παρουσιαστούν άλλες τρεις ετικέτες του Κτήματος, το λευκό «Παλαιόμυλος» - CHARDONNAY, 2011 και τα ερυθρά «Παλαιόμυλος», 2009 (Sangiovese 60 % και Syrah 40%), και «Λημνιώνα 2009». Το εγχείρημα στοχεύει ώστε το κάθε κρασί να συνοδευτεί από την ανάλογη γεύση φαγητού, ώστε ν’ αναδειχθούν σε πληρότητα όλα τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, σύμφωνα με το αξίωμα: Κάθε κρασί θέλει και το φαγητό του…
Ο Χρήστος Ζαφειράκης εμφανίστηκε μέσα από ετικέτες που παραπέμπουν σε τυρναβίτικα τοπωνύμια. Μιλά για αναβίωση ποικιλιών που χάθηκαν ή τείνουν να χαθούν. Οινοποιεί με πάθος και μεράκι. Και μιλά με σεβασμό για ό,τι κρύβεται μέσα σ’ ένα μπουκάλι κρασί. Σίγουρος για την αξία του τόπου του, στοχεύει στην ανατροπή…
Είναι ο πρώτος θεσσαλός οινοποιός που οινοποιεί την ελληνική ποικιλία «Μαλαγουζιά», με απόλυτη επιτυχία και ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας που οινοποιεί την πανάρχαια ελληνική ποικιλία «Λημνιώνα», η οποία ήδη κάνει διεθνή πορεία και απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης έξω από τη χώρα.
Η συμμετοχή είναι 25.00 το άτομο και το τηλέφωνο κρατήσεων 2410287833.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου