Εντυπωσίασαν τα κρασιά του κτήματος Ζαφειράκη






 


 

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η βραδιά γευσιγνωσίας 

με κρασιά του Κτήματος Ζαφειράκη 

 

Η βραδιά ξεκίνησε με την επίσημη παρουσίαση της «Μαλαγουζιάς 2012», που συνοδεύτηκε από σαλάτα ζυμαρικών με φιλέτο κοτόπουλο και συνεχίστηκε με το λευκό «Παλαιόμυλος» - CHARDONNAY, 2011, που συνοδεύτηκε από καπνιστή μελιτζάνα σχάρας σε βινεγκρέτ από λευκό βαλσάμικο, και τυρί φέτα Αβραμούλη. Ακολούθησαν δυο ερυθρά, το «Παλαιόμυλος», 2009 (Sangiovese 60 % και Syrah 40%), που συνοδεύτηκε από χοιρινά εσκαλόπ σχάρας με σάλτσα μαυροδάφνης, ρόδι και αγριόρυζο και η «Λημνιώνα 2009», που συνοδεύθηκε από μοσχαράκι γάλακτος Bourguignon και πολέντα με βούτυρο κλαριφιέ και παρμεζάνα. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς κληρώθηκαν δυο φιάλες «μάγκνουμ», ενώ ο Χρήστος Ζαφειράκης συζήτησε με τους θαμώνες θέματα που αφορούν το κρασί.
Τα πιάτα των γεύσεων ετοίμασε ο σεφ Βασίλης Βολιοτόπουλος με το βοηθό του Χάρη Μπαλή, ενώ την επιμέλεια της παρουσίασης των κρασιών είχε ο Δημήτρης Σοφιανόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου