Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η βραδιά γευσιγνωσίας
με κρασιά του Κτήματος Ζαφειράκη
Η βραδιά
ξεκίνησε με την επίσημη παρουσίαση της «Μαλαγουζιάς 2012», που συνοδεύτηκε από σαλάτα
ζυμαρικών με φιλέτο κοτόπουλο και συνεχίστηκε με το λευκό «Παλαιόμυλος» -
CHARDONNAY, 2011, που συνοδεύτηκε από καπνιστή μελιτζάνα σχάρας σε βινεγκρέτ
από λευκό βαλσάμικο, και τυρί φέτα Αβραμούλη. Ακολούθησαν δυο ερυθρά, το
«Παλαιόμυλος», 2009 (Sangiovese 60 % και Syrah 40%), που συνοδεύτηκε από χοιρινά
εσκαλόπ σχάρας με σάλτσα μαυροδάφνης, ρόδι και αγριόρυζο και η «Λημνιώνα 2009»,
που συνοδεύθηκε από μοσχαράκι γάλακτος Bourguignon και πολέντα με βούτυρο
κλαριφιέ και παρμεζάνα. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς κληρώθηκαν δυο φιάλες
«μάγκνουμ», ενώ ο Χρήστος Ζαφειράκης συζήτησε με τους θαμώνες θέματα που
αφορούν το κρασί.
Τα πιάτα
των γεύσεων ετοίμασε ο σεφ Βασίλης Βολιοτόπουλος με το βοηθό του Χάρη Μπαλή,
ενώ την επιμέλεια της παρουσίασης των κρασιών είχε ο Δημήτρης Σοφιανόπουλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου