«Στρογγανόφ», ένα ιδιαίτερο πιάτο



Όσον αφορά τις γεύσεις…
Από τις πλέον ελαφρές μέχρι τις ιδιαίτερα δυναμικές, οι γεύσεις του «Να με θυμάσαι…» χαρακτηρίζονται από την προσαρμοστικότητά του στα ελληνικά δεδομένα.
Πέραν τούτου αρκεί ο φιλοξενούμενος να εκφράσει την ιδιαίτερη επιθυμία του και οι άνθρωποι της κουζίνας να του ετοιμάσουν το πιάτο όπως εκείνος το θέλει.
Ευγενική φιλοδοξία των ανθρώπων του χώρου είναι να προσφέρουν φαγητό και ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ευχάριστη, έτσι ώστε οι θαμώνες να νιώθουν, αν είναι δυνατόν, καλύτερα από το σπίτι τους…

«Στρογγανόφ», ένα ιδιαίτερο πιάτο
Ένα από τα πολλά πιάτα που ξεχωρίζουν είναι το διάσημο «Στρογγανόφ», που με ιδιαίτερη τέχνη παρασκευάζει ο σεφ Μανόλης Πανταζής, αποκλειστικά από τρυφερό φιλέτο μόσχου γάλακτος και δίχρωμες πιπεριές, σβησμένο με βότκα.
Το συγκεκριμένο πιάτο, λέγεται πως δημιουργήθηκε κάπου στη δεκαετία του 1890 από τον κόμη Πάβελ Στρογγανόφ, λάτρη των τεχνών, μέλος της αυτοκρατορικής ακαδημίας τεχνών, που παρεπιδημούσε στην αυλή του Αλέξανδρου Γ'. Ήταν, ακόμα, γνωστός και για τις πολλές γκουρμέ επιλογές του. Θεωρείται αμφίβολο, όμως, αν ο ίδιος ή ο προσωπικός του σεφ ήταν ο δημιουργός του διάσημου πιάτου η συνταγή του οποίου περιλαμβάνεται σε έναν περίφημο ρωσικό οδηγό μαγειρικής του 1891.
Μετά το 1940, το «Στρογγανόφ», έγινε εξαιρετικά διάσημο στα πιάτα των επωνύμων της Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου