Τσιπούρες οι εκλεκτές... (Χρυσόφα)



Νοέμβρης μήνας και τα μουδιασμένα χαμόγελα του ουρανού ολοένα και πληθαίνουν, αφού και σήμερα συννεφιά με λίγες πρωινές σταγόνες βροχής.
Εγώ βεβαίως, σας εύχομαι, σε όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τις δραστηριοποιήσεις σας και την προσωπική σας ζωή, να είναι μια μέρα χαμογελαστή και αρκούντως δημιουργική. Άλλωστε μόνο με την αισιοδοξία και την ελπίδα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Η φθινοπωρινή θάλασσα υπήρξε και σήμερα πλούσια. Το ψαροκάικο «Αγία Παρασκευή» του Τάσου Τραγουδάρα επέστρεψε με τα πανέρια του γεμάτα κι έτσι εμείς σήμερα έχουμε για σας, δυο εκπληκτικές αγριοπελαγίσιες Τσιπούρες στα 1250 και 950 γραμμάρια (€ 58.00 το κιλό).
Η Τσιπούρα, ανήκει στη μεγάλη οικογένεια του Σπάρου και είναι από τα εκλεκτότερα ψάρια της ελληνικής θάλασσας. Το διακριτικό της γνήσιας τσιπούρας είναι το χρυσό φρύδι, γι’ αυτό και σε κάποια νησιά τη λένε και «χρυσόφα». Είναι από τα ψάρια που έχουν πολύ δυνατό στόμα, ευκίνητο σώμα και ασυναγώνιστη νοστιμιά. Το φθινόπωρο είναι η εποχή της...
Όμως το φθινόπωρο είναι και η εποχή της Γλώσσας και πολλών ακόμα ψαριών.
Εντυπωσιακά μεγάλες, στην καλύτερή τους ώρα θα έλεγε κανείς, οι δικές μας, που σήμερα σήμερα φτάνουν τα 680 γραμμάρια και τα 600 (€ 58.00 το κιλό), έτσι που να μην αφήνουν παραπονούμενο ούτε στο ελάχιστο και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά, που μπορεί να τις θέλει και ψητές...
Έβγαλε και καραβίδες (€ 56.00 το κιλό) σήμερα το ψαροκάικο «Αγία Παρασκευή», καθώς και Λαβράκια, λαμπερά, του κιλού (€ 38.00 το κιλό) και θαυμάσιες Κουτσομούρες (€ 40.00), ό,τι πρέπει για τη σχάρα, αν κάποιος δεν επιθυμεί το τηγάνι.

Και βέβαια να μην ξεχνάμε το κρασί, που στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε την τοπική αγορά το προσφέρουμε μ’ έκπτωση 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου