"Να με θυμάσαι..." και Κτήμα "Κλαούντια Παπαγιάννη"




Το βράδυ της Τρίτης, 16 Νοεμβρίου, ανοίγουμε και πάλι το κύκλο των γευσιγνωσιών μας, αυτήν τη φορά παρουσιάζοντας οινοπαραγωγές του Κτήματος «Κλαούντια Παπαγιάννη».
Για όσους θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να φέρουν κοντά στους φίλους μας κάποια συγκεκριμένα κρασιά και με τη βοήθεια του φαγητού ν’ αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Συνήθως επιλέγουμε κρασιά του ιδίου Κτήματος, τα οποία παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Το Κτήμα «Κλαούντια Παπαγιάννη» που φέρει το όνομα της ιδιοκτήτριάς του, βρίσκεται στην Αρναία Χαλκιδικής και παρά τη μικρή σε βάθος χρόνου ιστορία του έχει κάνει μεγάλα βήματα στο χώρο του ποιοτικού κρασιού.

Η βραδιά περιλαμβάνει διαδοχική παρουσίαση τεσσάρων κρασιών και ισάριθμων πιάτων, που θα τα συνοδεύουν με την εξής σειρά:
1. Ξεκινάμε με την παρουσίαση και σερβίρισμα της ετικέτας «ALEXANDRA 2009 - Μαλαγουζιά 100%», ενός κρασιού που αποτελεί την απόλυτα επιτυχημένη αναβίωση της παλιάς ελληνικής ποικιλίας Μαλαγουζιά, η οποία διακρίνεται για τον έντονα αρωματικό χαρακτήρα και τη γεύση της. Είναι ένα κρασί με λαμπερό αχνόξανθο χρώμα και έντονο αρωματικό χαρακτήρα λευκόσαρκων και τροπικών φρούτων.
Παράλληλα θα σερβιριστεί το πρώτο ατομικό πιάτο, ένα «Ριζότο με θαλασσινά και μπισκ γαρίδας από το κοράλλι της».
2. Αφού απολαύσετε την αρωματική «Μαλαγουζιά», θ’ αποσυρθούν τα ποτήρια και τα πιάτα, για ν’ ακολουθήσει το σερβίρισμα της δεύτερης ετικέτας «VIOGNIER-ΑΣΥΡΤΙΚΟ» που έχει εμφιαλωθεί σε 8.000 αριθμημένες φιάλες. Η ποικιλιακή του σύνθεση (Viognier -Ασύρτικο 50-50%) δημιούργησε ένα εκπληκτικό κρασί που ξαφνιάζει ευχάριστα τους οινόφιλους, με λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα και έντονο αρωματικό χαρακτήρα βερίκοκου, ροδάκινου και τροπικών φρούτων.
Παράλληλα θα σερβιριστεί το συνοδευτικό του ατομικό πιάτο: «Στήθος Κοτόπουλου Μιλανέζ με τη συνοδεία φρέσκων βραστών λαχανικών».
3. Θ’ ακολουθήσει νέα αλλαγή ποτηριών και απόσυρση των πιάτων για να σερβιριστεί το τρίτο κρασί που είναι το «CLAUDIA PAPAYIANNI - Ροζέ 2009», ένα εκπληκτικό ροζέ από σταφύλια Grenache Rouge 80% και Syrah 20%, που έχει εμφιαλωθεί σε 8.200 αριθμημένες φιάλες εσοδείας 2009. Εντυπωσιάζει το έντονο λαμπερό ροδί χρώμα του και το πλούσιο άρωμά του, που θυμίζει ώριμα κόκκινα φρούτα: κεράσι, βύσσινο, φράουλα.
Παράλληλα σερβίρεται το τρίτο πιάτο που είναι «Σιγοψημένες φέτες από εκλεκτό χοιρινό με πολέντα, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα λαχανικών».
4. Η βραδιά ολοκληρώνεται με το τέταρτο κρασί. Νέα αλλαγή ποτηριών και καθάρισμα του τραπεζιού για να ακολουθήσει το ερυθρό «CLAUDIA PAPAYIANNI RED 2007», από Syrah (40%), Merlot (40%) και (Ξινόμαυρο 20%), που εμφιαλώθηκε σε 12.000 αριθμημένες φιάλες. Το συγκεκριμένο κρασί με έντονο βαθύ ερυθρό χρώμα και σύνθετο μπουκέτο από αρώματα ώριμων φρούτων, μπαχαρικών έχει βελούδινη γεύση με μακρύ και ευχάριστο τελείωμα.
Το πιάτο που θα το συνοδεύσει ανήκει σ’ αυτό που λέμε ‘‘μεγάλη κουζίνα’’ και σαφώς απαιτεί από τον σεφ ιδιαίτερη εμπειρία και ικανότητα: «Μοσχαρίσια ουρά με γλασαρισμένες φέτες κυδωνιού».

Είναι χρήσιμο να πούμε ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην ποσότητα που ο καθένας θέλει ν’ απολαύσει, αρκεί να χαρεί τόσο το κρασί όσο και το φαγητό του.
Με το τελείωμα του φαγητού σερβίρονται φρέσκα φρούτα, γιαούρτι και παραδοσιακό γλυκό κουταλιού.
Η συμμετοχή κατ’ άτομο για όλη τη βραδιά είναι € 25.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου