Γευσιγνωσία κρασιών Κτήματος «Κλαούντια Παπαγιάννη»


Με τα κρασιά του Κτήματος «Κλαούντια Παπαγιάννη» ξεκινά την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., ο νέος κύκλος γευσιγνωσιών του γνωστού art restaurant της πόλης μας «Να με θυμάσαι...», που αποτελεί σημείο εξειδίκευσης και ανάπτυξης του ελληνικού κρασιού.
Το Κτήμα «Κλαούντια Παπαγιάννη» έχοντας έδρα την Αρναία Χαλκιδικής κατακτά ολοένα και περισσότερο την ελληνική αγορά και αποσπά συνεχώς διεθνείς διακρίσεις με την ποιότητα των κρασιών που παράγει, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες.
Η διαδικασία της γευσιγνωσίας περιλαμβάνει τέσσερις ετικέτες, τις οποίες θα συνοδεύσουν ισάριθμα πιάτα του σεφ Μανόλη Πανταζή, που η σύνθεσή τους θα έχει στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε κρασιού:
Πρώτος οίνος λευκός - «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – Μαλαγουζιά» που θα συνοδευτεί από Ριζότο με θαλασσινά και μπισκ γαρίδας από το κοράλλι της.
Δεύτερος οίνος λευκός – «VIOGNIER - ΑΣΥΡΤΙΚΟ», που θα συνοδευτεί από στήθος κοτόπουλου Μιλανέζ πλαισιωμένο με φρέσκα βραστά λαχανικά.
Τρίτος οίνος – «CLAUDIA PAPAYIANNI - Ροζέ 2009», που θα συνοδευτεί από σιγοψημένες φέτες εκλεκτού χοιρινού με πολέντα, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα λαχανικών.
Τέταρτος οίνος ερυθρός – «CLAUDIA PAPAYIANNI RED 2007», από Syrah (40%), Merlot (40%) και (Ξινόμαυρο 20%), που θα συνοδευτεί από μοσχαρίσια ουρά με γλασαρισμένες φέτες κυδωνιού.
Τα κρέατα που θα μαγειρευτούν είναι όλα του κρεοπωλείου «Λούπας – Φωκαΐδης» (Ηρώων Πολυτεχνείου 228) της πόλης μας.
Κατά τη βραδιά της γευσιγνωσίας θα παραβρεθεί και η Κλαούντια Παπαγιάννη, που θα συζητήσει για ό,τι αφορά το κρασί από το πρώτο στάδιο παραγωγής του μέχρι το ποτήρι μας.
(Η συμμετοχή είναι 25.00 ευρώ το άτομο. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2410 287833)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου