Τα «Πλαγίως» της Βιβλία Χώρα στο «Να με θυμάσαι…» της Λάρισας




Πρώτη πανελλήνια παρουσίαση
για δυο κορυφαίους οίνους του Κτήματος ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ


Δυο νέες ετικέτες πρόσθεσε στο κελάρι του αυτόν τον χειμώνα το Κτήμα ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ, στοχεύοντας ακόμα πιο ψηλά τόσο στην ελληνική, όσο και την εκτός Ελλάδος αγορά. Η έκπληξη ακούει στο όνομα «Πλαγίως» και έρχεται σε λευκό και ερυθρό, το μεν πρώτο περασμένο από βαρέλι για 8 μήνες, το δε δεύτερο για 16. Οι 8 μήνες παραμονή του λευκού στο βαρέλι, του δίνουν μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης. Όπως φυσικά και του ερυθρού, που όμως δεν διστάζει να βγάλει τα χαρακτηριστικά του από την πρώτη χρονιά.
Το εστιατόριο «Να με θυμάσαι…» έχει την τιμή να παρουσιάσει πρώτο για ολόκληρη την Ελλάδα τις δυο κορυφαίες αυτές παραγωγές του Κτήματος ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ σε μια βραδιά ιδιαίτερα γιορτινή, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, κατά την οποία ο σεφ Μανώλης Πανταζής θα προσπαθήσει να αναδείξει όλα τα χαρακτηριστικά τους με τις γεύσεις του.
Η παρουσίαση των «Πλαγίως» θα συνοδευτεί από τρεις εκφράσεις του «Βιβλία Χώρα», του λευκού, του ερυθρού και του γλυκύ.

ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ ΛΕΥΚΟΣ
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 40%, Sauvignon Blanc 60%.
Απαλό πρασινοκίτρινο χρώμα με προκλητική διαύγεια, έντονα και καθαρά αρώματα της ποικιλίας Sauvignon Blanc με κυρίαρχα τα αρώματα άγουρων τροπικών φρούτων, ροδάκινου και εσπεριδοειδών.
Γεμάτη η γεύση του με δροσιστική οξύτητα (χαρακτηριστικό της ποικιλίας Ασύρτικο), ισορροπία και επίγευση που διαρκεί.

ΠΛΑΓΙΩΣ ΛΕΥΚΟΣ
Ποικιλιακή σύνθεση: Chardonnay 85%, Ασύρτικο 15%
Ιδιαίτερο κρασί με κιτρινοπράσινο χρώμα και χρυσαφιές ανταύγειες. ΄Εντονα αρώματα πραλίνας φουντουκιού, κίτρινων φρούτων με νότες βανίλιας, μελιού και ξηρών καρπών.
Η προσεκτική επιλογή των σταφυλιών που προέρχονται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος χαμηλής στρεμματικής απόδοσης και η παραμονή του σε δρύινα βαρέλια για 6-8 μήνες χαρίζουν στο κρασί πλούσιο σώμα, ευχάριστη οξύτητα, λιπαρότητα, αρωματική επίγευση και μεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης.

ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ
Ποικιλιακή σύνθεση: Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 40%, Αγιωργίτικο 10%.
Οίνος με βαθύ πορφυρό χρώμα που ωριμάζει περίπου 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Σύνθετο και καθαρό άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων, καραμέλας, κέδρου, σοκολάτας με κάποιες νότες μπαχαρικών στο τελείωμα.
Πληθωρική και έντονη γεύση με πλούσιο σώμα, καλή δομή και ισχυρή παρουσία τανινών που του χαρίζουν μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

ΠΛΑΓΙΩΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
Ποικιλιακή σύνθεση: Merlot 85%, Αγιωργίτικο 15%
Οίνος με έντονο ερυθρό χρώμα, που ωριμάζει 16 μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, σοκολάτας, κέδρου και ξηρών καρπών.
Η προσεκτική επιλογή των σταφυλιών που προέρχονται από τον αμπελώνα του κτήματος χαμηλής στρεμματικής απόδοσης και η παραμονή του σε δρύινα βαρέλια για 16 μήνες, δίνουν ένα κρασί γεμάτο, στιβαρό, καλά δομημένο, με ευχάριστη λιπαρότητα, αρκετές τανίνες και μεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης.

ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ ΦΥΣΙΚΩΣ ΓΛΥΚΥΣ
Ποικιλιακή σύνθεση: Gewürztraminer 100%
Οίνος με ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Έντονα αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών (νεράντζι, μανταρίνι, πράσινο λεμόνι, κίτρο) σε ένα κρασί με πλούσια, κομψή γεύση και με καλή ισορροπία γλυκύτητας και οξύτητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου