Γευσιγνωσία με κρασιάτου Κτήματος «Κλαούντια Παπαγιάννη»



Βραδιά γευσιγνωσίας - Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Τέσσερα κρασιά του Κτήματος «Κλαούντια Παπαγιάννη»





Για πληροφορίες & κρατήσεις:  2410 287833
6946888126 (Μαίρη Πετρουλάκη)


Ώρα έναρξης: 21.30                                 Συμμετοχή: € 25.00/άτομο


Οίνος 1ος : CP ΛΕΥΚΟ 2012 (VIOGNIER-ΑΣΥΡΤΙΚΟ)
Από σταφύλια βιολογικής γεωργίας (Δ.Η.Ω).
Η ποικιλιακή του σύνθεση (Viognier -Ασύρτικο 50-50%) δημιούργησε ένα εκπληκτικό κρασί που ξαφνιάζει ευχάριστα τους οινόφιλους. Η παραγωγή του από τη σοδειά του 2012 ήταν μόνο 6.600 αριθμημένες φιάλες.
Μετά την οινοποίησή του παραμένει για ωρίμανση με τις οινολάσπες του (sur lies) στην δεξαμενή για τουλάχιστον 3 μήνες με περιοδική ανάδευση και χαμηλή θερμοκρασία.
Διακρίνεται για το λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα του, ενώ σαγηνεύει ο έντονος αρωματικός χαρακτήρας βερίκοκου, ροδάκινου και τροπικών φρούτων. Εντυπωσιάζει η δροσερή γεύση του, οι ήπιες οξύτητες και το γεμάτο στόμα. Κλείνει με στρογγυλή ευωδιαστή επίγευση.
-------------------------
Θα το συνοδεύσει:
Πράσινη σαλάτα σε βινεγκρέτ από βαλσάμικο και κανέλα, ντοματίνια Σαντορίνης, μπρινουάζ παραδοσιακής φέτας Αγορογιάννη και κρουτόν από μελάτο παστέλι Λάμπου Καλαμάτας. 


---------------------------------------------------------------------------------------------




Οίνος 2ος:  CLAUDIA PAPAYIANNI - Ροζέ 2012
Από σταφύλια Grenache Rouge 50% και Syrah 50%, βιολογικής γεωργίας (Δ.Η.Ω), με συνοινοποίηση των δύο ποικιλιών. Παραμονή του κρασιού για ωρίμανση με τις οινολάσπες του στη δεξαμενή  για τουλάχιστον 2 μήνες με περιοδική ανάδευση και χαμηλή θερμοκρασία.
Έντονο λαμπερό ροδί χρώμα. Πλούσιο άρωμα που θυμίζει ώριμα κόκκινα φρούτα: κεράσι, βύσσινο, φράουλα. Στόμα πληθωρικό με ελάχιστες τανίνες, καλή οξύτητα, έντονη φρουτώδη γεύση που το κάνει να ξεχωρίζει. Επίγευση μακρά και ευχάριστη με ελαφρώς γλυκές νότες στο τελείωμα.
-------------------------
Θα το συνοδεύσει:
Παγιάρ κοτόπουλου σε σάλτσα από ξινόμηλο με φρέσκα βότανα και ρύζι μπασμάτι στον ατμό με γκράνμπερι.

-----------




Οίνος 3ος  :  CP – Ερυθρός 
Ξινόμαυρο 50%, Syrah 20%, Cabernet Sauvignon 30%.
Από σταφύλια βιολογικής γεωργίας (Δ.Η.Ω).
Ακολουθεί την κλασική ερυθρή οινοποίηση, με διαβαθμισμένες  θερμοκρασίες ζύμωσης. Η μηλογαλακτική ζύμωση πραγματοποιείται στο βαρέλι. Το χαρμάνι  των τριών ποικιλιών ωριμάζει σε γαλλικά (80%) και  σε αμερικάνικα (20%) δρύινα βαρέλια 225 lit για 6 μήνες. Μετά την εμφιάλωση παλαιώνεται για ακόμα  6 μήνες στις φιάλες, στην υπόγεια κάβα του Κτήματος.
Το χρώμα του έντονο βαθύ ερυθρό με κεραμιδένιες αποχρώσεις. Στη μύτη κυριαρχεί σύνθετο μπουκέτο από αρώματα ώριμων  φρούτων, μπαχαρικών με διακριτική παρουσία βαρελιού. Το σώμα του διατρέχουν ευγενικές  τανίνες, που διατηρούν τη ζωντάνια της νεότητάς του. Στο στόμα πληθωρικό, αλλά βελούδινο, με ισορροπία τανινών και οξύτητας, και μακριά αρωματική επίγευση σε φόντο καπνού, βανίλιας και μπαχαρικών.
-------------------------
Θα το συνοδεύσει:
Μοσχαράκι ποέλε, μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί (CLAUDIA PAPAYIANNI - CP Ερυθρό του 2008), ντόπιες χυλοπίτες σε φρέσκο πρόβειο βούτυρο τυροκομείου Αγορογιάννη και μαύρο πιπέρι εκραζέ.

----------------------------------------------------------------------------------




Οίνος 4ος  :  ΕΞ’ ΑΡΝΩΝ  ΡOZE (Ημίξηρος)
Ξινόμαυρο  & Grenache Rouge
Κατά την οινοποίηση ακολουθείται η προζυμωτική  κρυοεκχύλιση, ξεχωριστά στις δύο ποικιλίες  για 12 ώρες στους 10οC. Παραμονή του χαρμανιού των δύο ποικιλιών για ωρίμανση με τις οινολάσπες του (sur lies) στην δεξαμενή για τουλάχιστον 3 μήνες με περιοδική ανάδευση και χαμηλή θερμοκρασία.
Σαγηνεύει το ζωντανό ροδί χρώμα του. Μύτη ευχάριστη με αρώματα καραμέλας, κερασιού, φράουλας, τριαντάφυλλου. Στόμα ισορροπημένο, με νόστιμη οξύτητα και ελαφριά αίσθηση  τανινών. Φρουτένια  γλυκόξινη επίγευση.
-------------------------
Θα το συνοδεύσει:
Μελένια κρέμα από σοκολάτα υγείας και γιαούρτι, πάνω σε μπισκότο βουτύρου, αποξηραμένα φρούτα και φιστίκι Αιγίνης.


Κτήμα «Κλαούντια Παπαγιάννη»

Στη μαγευτική ορεινή Χαλκιδική, στους πρόποδες του Χολομόντα, δημιουργήθηκαν οι αμπελώνες του κτήματος ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, οι οποίοι καλλιεργούνται σύμφωνα με τους κανόνες της βιολογικής καλλιέργειας.
Με οδηγό την αγάπη και το μεράκι για το καλό κρασί, όπως από παλιά το γνωρίζουμε, και με αποκλειστικό προσανατολισμό την ποιότητα, ξεκίνησε η Κλαούντια Παπαγιάννη το 2004 να φυτεύει τους αμπελώνες της στην Αρναία και Μαραθούσα Χαλκιδικής σε υψόμετρο 650μ και 250μ αντίστοιχα.
Η άριστα μεθοδευμένη επιλογή γηγενών και διεθνών ποικιλιών με την περιορισμένη στρεμματική απόδοση του αμπελώνα, παράλληλα με την χρησιμοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας κατά την οινοποίηση, διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα των κρασιών της.
Ήδη στα λίγα χρόνια της πορείας της στον ελληνικό οινικό χάρτη έχει δημιουργήσει άριστες εντυπώσεις, παρουσιάζοντας ετικέτες με μοναδικά χαρακτηριστικά και κορυφαία ποιότητα.




------------------------------------------------




Τα κρέατα αγοράστηκαν από τα κρεοπωλεία:
Αχιλλέας Λανάρας, Χρυσοστόμου 18, Λάρισα.
«Λούπας – Φωκαΐδης», Ηρώων Πολυτεχνείου 228, Λάρισα.

Τυρί φέτα και βρέσκο βούτυρο από τα Τυροκομικά ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (γωνία Πανός με Φιλελλήνων), Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου