Σεβίτσε - Γεύση ιδιαίτερη




 Ο Κιτρινόπτερος τόνος (Thunnus albacares - yellow fin) 
- από την Ψαροπούλα, βεβαίως - 
διακρίνεται για το κίτρινο χρώμα του ραχιαίου 
και των οπίσθιων πτερυγίων του 
και θεωρείται άριστης ποιότητας σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Η σάρκα του είναι ροδαλή σε χρώμα και εξαιρετικά συμπαγής και τρυφερή. 
Είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα 
και όταν είναι κάτω των 20 κιλών έχει ιδιαίτερα χαμηλές μετρήσεις υδραργύρου. 
Επομένως μπορεί να αποτελέσει στοιχείο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Ο συγκεκριμένος τόνος εκτός από γευστικότατα φιλέτα στη σχάρα, 
που μπορούν να συνοδεύονται από βραστά λαχανικά εποχής, 
μάς δίνει και το εξαιρετικό "Σεβίτσε", 
ένα διάσημο πιάτο που ξεκίνησε πριν από 2000 χρόνια (και περισσότερα) 
από το μακρινό Περού 
και πλέον αιχμαλωτίζει και τους πλέον απαιτητικούς ψαροφαγάδες. 

Μετά από κάποιες ώρες στο ψυγείο στην αγκαλιά του λάιμ, 
του μαϊντανού και άλλων αρωματικών βοτάνων, 



είναι έτοιμο να συνοδεύσει ένα απαιτητικό τσίπουρο παλαίωσης, 
ή ένα εξαιρετικό ούζο, αλλά ακόμα και ένα παλαιωμένο για 3-4 χρόνια λευκό κρασί.
- Η δική μας πρόταση: 
Το Vionger του Κτήματος Παλυβού, 
έτσι για να τιμήσουμε έναν αμπελώνα της αρχαίας Νεμέας, 
 με χαρακτηριστικά απόλυτα ιδιαίτερα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου