Χριστουγέννων γεύσεις: Καρυδόπιτα με παγωτό γιαούρτι και σάλτσα από άγριο βατόμουρο


Καρυδόπιτα με παγωτό γιαούρτι και σάλτσα από άγριο βατόμουρο
300 γραμμάρια παγωτό βανίλια
100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
200 γραμμάρια καρυδόπιτα
150 γραμμάρια βατόμουρα
1 κλωναράκι φραγκοστάφυλο
Φύλλα φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση
Απλώνουμε σ’ ένα τσέρκι μ’ ένα κουτάλι την καρυδόπιτα και την τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει. Σ’ ένα μίξερ χτυπάμε το παγωτό με το γιαούρτι ν’ αφρατέψει και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής το βάζουμε πάνω από την καρυδόπιτα. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10΄.
Για τη σάλτσα
Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα βατόμουρα με λίγη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε έως ότου μαλακώσουν αρκετά, ανακατεύοντας συνέχεια. Έπειτα τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν σάλτσα και τα περιχύνουμε στο πιάτο. Προσθέτουμε (προαιρετικά) λίγη βανίλια.
Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και αφαιρούμε τα τσέρκια. Το τοποθετούμε πάνω στη σάλτσα βατόμουρου και γαρνίρουμε με τα φραγκοστάφυλα και τον δυόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου