Κρασιά "Κτήμα Κατσαρού" - γευστική παρουσίαση


Μεγάλη βραδιά
γευστικής παρουσίασης
των κρασιών του Κτήματος Κατσαρού!!!


Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010


Chardonnay
Το πραγματικά μεγάλο ελληνικό Chardonnay από τους βιολογικούς αμπελώνες της οικογένειας Κατσαρού στην Κρανιά Ολύμπου, που επιδέχεται παλαίωση μέχρι και πέντε χρόνια! Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα. Βούτυρο με κυδώνι και κίτρο στη μύτη, παχύ καπνιστό στο στόμα, με βουτυράτη επίγευση και δροσερή οξύτητα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τις ποιοτικότερες εκφράσεις της ποικιλίας, όχι μόνο για τον ελληνικό αμπελώνα.


Merlot
Ένα από τα κορυφαία ελληνικά Merlot, που σαγηνεύει με την απαλότητα της γεύσης του και αιχμαλωτίζει τους φίλους των «στρόγγυλων» κρασιών. Το χρώμα του βαθύ πορφυρό. Στη μύτη, εντυπωσιάζουν τα αρώματα της βανίλιας, των κόκκινων φρούτων και οι νότες από κακάο και κέδρο. Στόμα γλυκό, πληθωρικό, μαλακό, με πυκνότητα και κομψές τανίνες, και με διάρκεια επίγευσης.


Κτήμα Κατσαρού 2007

Το εκλεκτό κρασί της οικογένειας Κατσαρού, που διακρίνεται για τα ευγενικά του χαρακτηριστικά και έχει να επιδείξει με περηφάνια μια σειρά χρυσά βραβεία σε επίσημους διεθνείς διαγωνισμούς. Το ασυναγώνιστο δημιούργημα, με το οποίο ο Δημήτρης Κατσαρός ξεκίνησε τη θαυμαστή ιστορία του στο χώρο των μεγάλων ελληνικών κρασιών, παράγεται από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot. Ως ‘‘αίμα της γης’’ φτάνει στο ποτήρι μας μετά από 18μηνη παλαίωση σε καινούργια γαλλικά βαρέλια και άλλη 12μηνη παραμονή σε μπουκάλι, επιδεχόμενο παλαίωση μέχρι και 15 χρόνια. Εντυπωσιακό κόκκινο βαθύ χρώμα, πυκνή μύτη με αρώματα που θυμίζουν κεράσι, μαρμελάδα βατόμουρο, καραμέλα και έντονο ξύλο. Βελούδινο στη γεύση και με ωραίες, καλά δομημένες τανίνες. Μετάγευση μακρά και σαγηνευτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου