Χριστουγέννων γεύσεις: Ποπιέτες από φιλέτο Αγριογούρουνου, πάνω σε σοτέ Φουά γκρα


Ποπιέτες από φιλέτο Αγριογούρουνου, πάνω σε σοτέ Φουά γκρα,
μπουκέτο λαχανικών εποχής και σάλτσα γλυκού κόκκινου κρασιού.
Φιλέτα από αγριογούρουνο
Φουά γκρα
Ζωμό κρέατος
Γλυκό κόκκινο κρασί (Αρχαϊκός Τυρνάβου)
Καρότο
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Πατάτα
Μπρόκολο
Σπαράγγια
100 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια και τα τυλίγουμε σε σχήμα ποπιέτας. Τα σοτάρουμε σε λιωμένο βούτυρο και αφού τα θωρακίσουμε και πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα, τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200ο C για 7΄.
Στο τηγάνι που σοτάρουμε τα φιλέτα ρίχνουμε το κρεμμύδι ωσότου μαλακώσει. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και βάζουμε το ζωμό και λίγο παγωμένο βούτυρο στο τέλος για να δέσει η σάλτσα.
Σ’ ένα άλλο τηγάνι αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε τις φέτες φουά γκρα. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε στο πιάτο και από πάνω βάζουμε τις ποπιέτες από το φιλέτο του αγριογούρουνου.
Γαρνίρουμε με τα λαχανικά μας, αφού πρώτα τα βράσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου