Λάρισα - Οίνοι: «Λημνιώνα» Κτήματος Ζαφειράκη



Πρωτοεμφανίστηκε πριν ένα χρόνο, επίσης στον δικό μας χώρο, κερδίζοντας τότε τις εντυπώσεις. Προερχόμενο από την ποικιλία «Λημνιώνα», που είναι πανάρχαια ποικιλία της Θεσσαλίας και τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες διάσωσης και αναβίωσης της ιδιαίτερα από τον Χρήστο Ζαφειράκη, ο οποίος μεθοδικά ιχνηλατεί το οινικό παρελθόν του τόπου μας. Ως μονοποικιλιακή παραγωγή οινοποιήθηκε μόνο από τον Χρήστο Ζαφειράκη (και για πρώτη φορά εμφιαλώθηκε πριν ένα χρόνο), με ζύμωση σε ξύλινη δεξαμενή και παλαίωση για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Ο σεφ το συνόδευσε με μοσχαράκι γάλακτος σε φέτες με πουρέ από πατάτα και φοινόκιο και πλούσια σάλτσα από το ζωμό του, αρωματισμένη με εκλεκτές ποικιλίες άγριων μανιταριών πορτσίνι ή βασιλομανίταρα (cepes ή porcini), κανθαρέλλες (chanterelles) και μορχέλες (morels).
Αποτέλεσμα: Αρώματα αγριοκέρασου, γλυκόριζας και λευκού πιπεριού απελευθερώθηκαν στο στόμα, με τις πλούσιες τανίνες να δημιουργούν μια πραγματική πανδαισία για τις αισθήσεις.
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου