Λάρισα - Οίνοι: «Μαλαγουζιά» Κτήματος Ζαφειράκη



«Μαλαγουζιά» Κτήματος Ζαφειράκη
Όταν η «Μαλαγουζιά» του Χρήστου Ζαφειράκη συνάντησε το σιγοψημένο στήθος κοτόπουλου πάνω σε πλιγούρι με ρατατούιγ λαχανικών του σεφ Μανώλη Πανταζή και τη σάλτσα με ελαφρύ άρωμα σκόρδου και μαϊντανού, που προκαλούσε ερωτικά ρίγη στα τοιχώματα του ουρανίσκου, έμεινε άφωνη και μη έχοντας άλλη επιλογή απελευθέρωσε όλα τα έντονα πρωτογενή, αλλά και τα δευτερογενή αρώματα ζύμωσης της ποικιλίας. Κυρίαρχες οι νότες τού τριαντάφυλλου, του άνθους της λεμονιάς, του λευκόσαρκου ροδάκινου, του γκρέιπφρουτ και του ανανά, δρόσισαν ευχάριστα το στόμα με τη λεπτή τους οξύτητα.
Η πλέον πρόσφατη δημιουργία του Χρήστου Ζαφειράκη από την παραδοσιακή ποικιλία «Μαλαγουζιά» (100%), ξεκίνησε ήδη επίσημα την πορεία της από τον χώρο μας και όπου κι αν «εμφανίζεται» κερδίζει τις εντυπώσεις. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα λεπτό και αρωματικό κρασί με κιτρινοπράσινο χρώμα που το διατρέχουν πράσινες ανταύγειες.
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου