Το κρασί κι εμείς - Με σεβασμό τόσο για τον οινοποιό, όσο και για τον πελάτη



ΚΡΑΣΙ – ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ  
Οκτώβριος 2013


Λευκοί οίνοι
                                                                            
                                                                             
Chardonnay- Ροδίτης  Κτήμα Ζαφειράκη............... €11.00

Τοπικός παραγωγός Τυρνάβου
Από τη γαλλική ποικιλία Chardonnay και την ελληνική Ροδίτης. Εύγευστο,  ελαφρύ με ευγενικά αρώματα και ήπια οξύτητα.





Κτήμα Εύχαρις     ............... €13.00
(Ασύρτικο, Chardonnay, Μαλαγουζιά)

Ασύρτικο 75%, Chardonnay 15%, Μαλαγουζιά 10%
Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Στη διάρκεια της επεξεργασίας των σταφυλιών δεν χρησιμοποιούνται αντλίες. Το κρασί, μετά την οινοποίηση, παραμένει με τις λάσπες του για κάποιο χρονικό διάστημα και εμπλουτίζεται σε γεύση και αρώματα.
Συνοδεύει: Λευκά κρεατικά, ψάρια, θαλασσινούς μεζέδες και λευκά τυριά.
Γευσιγνωσία: Ο εκρηκτικός συνδυασμός Ασύρτικο & Chardonnay χαρίζει ελκυστικό πρασινοκίτρινο χρώμα, έντονο φρουτώδες άρωμα, στρογγυλό και ισορροπημένο στόμα με μακρά επίγευση.






ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ - Τσιλιλή   .......... €15.00
(Sauvignon Blanc, Chardonnay, Ασύρτικο)

O λευκός οίνος της σειράς παράγεται από σταφύλια μικρής στρεμματικής απόδοσης των διεθνών ποικιλιών Sauvignon Blanc, Chardonnay και της ελληνικής Ασύρτικο.
Χαρακτηρίζεται από φρέσκα φρουτώδη λεμονιού, μάνγκο και ανανά, φινετσάτα βοτανικά αρώματα και δροσερό στόμα  με ευχάριστη σπιρτάδα.
Συνδυάζεται με θαλασσινά και ψάρια, λευκά κρέατα, αλλά καταναλώνεται και μόνο του.





ΝΤΟΥΓΚΟΣ ΛΕΥΚΟ  .................... €17.00
(Sauvignon Blanc - Ροδίτης)

Κλασική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη ζύμωση.
Αχυροκίτρινο, με ένα σύμπλεγμα πεπονιού, μελιού και πορτοκαλόφλουδας στη μύτη, καθώς και μια  καθαρή παλέτα μήλου και αχλαδιού συνοδευόμενη από μια ομαλή οξύτητα από την αρχή ως το τελείωμα. Κρασί ισορροπημένο, αναζωογονητικό και κομψά φρουτώδες.
  

 

Παλαιός Άμπελος  Κτήμα Μίγα…... € 17.00
(Chardonnay - Sauvignon)

Από τις γαλλικές ποικιλίες ChardonnaySauvignon, του εκ Τυρνάβου οινοποιού Δημήτρη Μίγα. Αρωματικό και ισορροπημένο σε γεύση.


Sauvignon   Κτήμα Καριπίδη..............   € 18.00

Από τη γαλλική ποικιλία Sauvignon των αμπελώνων Καριπίδη στο χωριό Βούναινα της Λάρισας.   Ιδιαίτερα αρωματικό, ευχάριστο και ζωηρό.



Μαντινεία Classic Κτήμα Τσέλεπου  ……... € 18.00
(Μοσχοφίλερο)

Από αμπελώνες που βρίσκονται σε επιλεγμένα αμπελοτόπια στις αρκαδικές κοινότητες Ρίζες, Λιθοβούνια και Αγιωργίτικα. Οι ηπειρωτικές κλιματολογικές συνθήκες και το υψόμετρο της περιοχής, οδηγούν σε σταδιακή ωρίμανση των σταφυλιών με πλήρη ανάπτυξη του αρωματικού ποικιλιακού δυναμικού και διατήρηση της φυσικής οξύτητας του μοσχοφίλερου.
Κρασί με κύριο χαρακτηριστικό τη φρεσκάδα και την έντονη οξύτητα. Λεπτά αρώματα μεγάλης έντασης με κύρια χαρακτηριστικά τα εσπεριδοειδή και λεμονανθούς.




Chardonnay    Κτήμα Κατσαρού......... €19.00
Περασμένο 6 μήνες από βαρέλι και 3 στην κάβα του οινοποιείου.
Δυνατότητα παλαίωσης έως και10 χρόνια.


Κιτρινόξανθο λαμπερό με ελαφρές πράσινες ανταύγειες. Έντονο και σύνθετο άρωμα κίτρινων φρούτων, εσπεριδοειδών, κεριού και με ευγενείς νότες καπνού και βανίλιας. Στόμα δροσερό με καλή οξύτητα και όγκο. Μεγάλη επίγευση και διάρκεια.
 Κορυφαίο ελληνικό της ποικιλίας.
Η εκλεκτικότητα του κρασιού ξεκινά από το αμπέλι με την εφαρμογή του πράσινου τρύγου. Έχει τρυγητό από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.
Οινοποίηση: Ζύμωση σε μικρά δρύινα Γαλλικά βαρέλια και παραμονή με τις οινολάσπες για ένα διάστημα 5 με 6 μηνών. Ελαφρύ κολλάρισμα και φιλτράρισμα πρίν την εμφιάλωση.
Μετά την εμφιάλωση παραμένει στην κάβα του κτήματος (συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας) για τρεις μήνες πριν βγει στο εμπόριο.
Προτείνεται η κατανάλωση του στους 10 -12 C. και έχει διάρκεια ζωής 7 με 10 έτη.
Έχει αποσπάσει 5 χρυσά μετάλλια, δώδεκα αργυρά, άπειρα χάλκινα σε υψηλού κύρους διεθνείς διαγωνισμούς.




Παλαιόμυλος Κτήμα Ζαφειράκη  ……€ 20.00
(Chardonnay)
Περασμένο 6 μήνες από βαρέλι, βιολογικής καλλιέργειας.

Ζύμωση και ωρίμανση σε βαρέλι για 6 μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά και αυστριακά βαρέλια.
Βιολογικής καλλιέργειας.
Πλούσιο σε φυτικά αρώματα και αρωματικές νύξεις εσπεριδοειδών, με κυρίαρχες τις νότες του λεμονιού. Ιδανικό για λευκά κρέατα, πλούσια πιάτα ψαρικών και λιπαρά κίτρινα τυριά.





BLANC DE GRIS Κτήμα Τσέλεπου  ....... € 22.00
(Μοσχοφίλερο)
Περασμένο από βαρέλι. Δυνατότητα παλαίωσης έως 5 χρόνια.

Από τον ιδιόκτητο αμπελώνα στη λοφώδη περιοχή Περπατιάρες, στην Αρκαδία, με εδάφη αργιλοπετρώδη που εξασφαλίζουν άριστη αποστράγγιση.
Μετά την οινοποίηση με τη μέθοδο της προζυμωτικής εκχύλισης στους 10 βαθμούς, μεταγγίζεται σε βαρέλια όπου ολοκληρώνεται η ζύμωση, όπου παραμένει και ωριμάζει μαζί με τις λεπτές λάσπες του.
Κρασί με λεπτά αρώματα εσπεριδοειδών και λεμονανθών, μεγάλης έντασης. Γευστικά χαρακτηρίζεται από πλούσιο σώμα σε αρμονική ισορροπία με την οξύτητα.
Παλαιώνει για 3-5 χρόνια. Παραγωγή: 10.000 φιάλες.



ALEXANDRA Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη............€ 24.00
(Μαλαγουζιά) 

Οινοποίηση με τη μέθοδο προζυμωτικής κρυοεκχύλισης, με αλκοολική ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για ωρίμανση με τις οινολάσπες του στην δεξαμενή για τουλάχιστον 2 μήνες.
Χρώμα λαμπερό αχνόξανθο με κίτρινες ανταύγειες. Έντονος αρωματικός χαρακτήρας εσπεριδοειδών, ροδάκινου, βερίκοκου, λεμονανθών, γιασεμιού, τριαντάφυλλου και τροπικών φρούτων. Στόμα ντελικάτο με ικανοποιητική οξύτητα, γλυκιά επίγευση και μια μοναδική σαγηνευτική ανθοσμία στόματος. Ένα κρασί με “γυναικεία” φινέτσα.
Συνοδεύει ιδανικά σαλάτες, ορεκτικά και τα πρώτα πιάτα ενός γεύματος. Συνδυάζεται αρμονικά με χορτόπιτες, κρέπες τυριών, ζυμαρικά με θαλασσινά  και ψητά ψάρια. Ιδανικός συνδυασμός με κοτόπουλο και χοιρινό με άσπρες σάλτσες ή παναριστά. Πίνεται ευχάριστα άμεσα, στο πρώτο χρόνο της ζωής του, αλλά αναδεικνύει τις αρετές του και το δεύτερο χρόνο.





Chardonnay  Κτήμα Καριπίδη.............€ 25.00

Η ιδιαίτερη γαλλική ποικιλία που η εμπειρία του Παντελή Καριπίδη της έδωσε μοναδική προσωπικότητα. Από τους αμπελώνες του στα Βούναινα της Λάρισας. Πλούσια γεύση και ισορροπημένα αρώματα.



Μελισσόπετρα Κτήμα Τσέλεπου  ........... 25.00
(Gewurztraminer)

Από τις πλέον επιτυχημένες μεταναστεύσεις της περίφημης ποικιλίας Gewurztraminer που έχει πατρίδα της την Αλσατία και παράγει μοναδικά αρωματικά κρασιά με διεθνές διαβατήριο.
Από το ιδιόκτητο αμπελοτόπι Μελισσόπετρα του Τσέλεπου, με τα ιδιαίτερα σχιστολιθικά εδάφη. Οι στρεμματικές αποδόσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές (360 κιλά ανά στρέμμα) και ο τρύγος γίνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το κρασί διαθέτει έντονο και σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα που θυμίζει εξωτικά φρούτα, άνθη και μπαχαρικά. Η γεύση του είναι ισορροπημένη και πλούσια, με καθοριστικό της στοιχείο μια ευχάριστη, δροσιστική οξύτητα.





Βιβλία Χώρα ……..…  € 26.00

(Ασύρτικο 40%, Sauvignon Blanc 60%)
Χαρακτηριστικά: Απαλό πρασινοκίτρινο χρώμα με προκλητική διαύγεια. Το πάντρεμα της κοσμοπολίτικης αρωματικής εμπειρίας με την πολυδυναμική ελληνική, δίνει ένα κρασί με έντονα φρουτώδη αρώματα που θυμίζουν εξωτικά φρούτα, ροδάκινο και εσπεριδοειδή. Η γεύση του πλούσια, δροσιστική με εξαιρετική ισορροπία, ευχάριστη οξύτητα και μεγάλη αρωματική επίγευση.
  



Σαντορίνη ΣΙΓΑΛΑΣ   .......... 27.00
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης «Σαντορίνη»
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 100%
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Οργανοληπτικά στοιχεία: Χρώμα αχυρόξανθο με ελαφρές πρασινωπές ανταύγειες, με λεπτά αρώματα κυρίως εσπεριδοειδών στη μύτη. Εξαιρετική δομή με γευστική πυκνότητα και οξύτητα που αναδεικνύουν τα αρώματα και προσδίδουν φρεσκάδα και μακρά επίγευση. Με χαρακτηριστική μεταλλικότητα, τυπική της ποικιλίας και του εδάφους, στην καλύτερη της έκφραση.
Δυνατότητα παλαίωσης: Άνω των 6 ετών.
Συνοδεύει: Ψάρια και λευκά κρέατα με ελαφριές σάλτσες, στους 10 - 11° C.
Ηλικία κλημάτων: Άνω των 50 ετών.
           

 Όβηλος  - Κτήμα Βιβλία Χώρα .......... 34.00
(Semillon 50%, Ασύρτικο 50%)
Όινος με κιτρινοπράσινο χρώμα που ωρίμασε οκτώ μήνες σε δρύινα βαρέλια. Το ιδιαίτερο άρωμα βερίκοκου και μελιού χαρακτηριστικό της ποικιλίας Semillon- παντρεύεται άψογα με νότες κίτρου και λεμονιού που προέρχονται από το βορειοελλαδίτικο Ασύρτικο. Το αρωματικό του δυναμικό ολοκληρώνεται με νότες βανίλιας και ξηρών καρπών. Κρασί με πληθωρική και πλούσια γεύση, έντονη λιπαρότητα, ευχάριστη οξύτητα που του χαρίζουν μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.



 Viogner  Κτήμα Γεροβασιλείου.......... 35.00
Γεννήθηκε από την εκλεκτή ποικιλία Viognier του ιδιόκτητου αμπελώνα, η οποία φυτεύτηκε στο Κτήμα το 1993 με τη συνεργασία του Γεωπονικού Τμήματος του Α.Π.Θ.
Μετά την προζυμωτική εκχύλιση και τη ζύμωση σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια, το κρασί παλαιώνει για μερικούς μήνες μαζί με τις οινολάσπες του, αποκτώντας έτσι πλούσια γεύση.
Το χρώμα του είναι έντονο χρυσοκίτρινο και παρουσιάζει πλούσιο ποικιλιακό χαρακτήρα με αρώματα από βερίκοκο, ροδάκινο και νότες καπνού στη μακρά επίγευση.
Επιδέχεται παλαίωση για τουλάχιστον 10 χρόνια και σερβίρεται δροσερό στους 10-12 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: ψάρια με λιπαρή σάρκα, γαρίδες με λευκή σάλτσα, σπαράγγια, ιδιαίτερες γεύσεις (αστακός, καβούρι), ασιατική κουζίνα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου