Το κρασί κι εμείς - Με σεβασμό στον οινοποιό και στον πελάτη...



ΚΡΑΣΙ – ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ  
Οκτώβριος 2013

 Ερυθροί οίνοι

 

SyrahMerlot  Κτήμα Ζαφειράκη  ...... € 12.00
Οι γαλλικές ποικιλίες Merlot και Syrah από τον αμπελώνα του εκ Τυρνάβου παραγωγού Χρήστου Ζαφειράκη οινοποιήθηκαν με την κλασική μέθοδο. Το κρασί έχει ωριμάσει σε βαρέλι για 3 μήνες
Βιολογική καλλιέργεια. 




Αγιωργίτικο  Κτήμα Λαυκιώτη...... € 15.00
(Ονομασία Προέλευσης Νεμέα Ανώτερης Ποιότητας)
Το Αγιωργίτικο Λαυκιώτη προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες της Νεμέας. Είναι προϊόν κλασικής ερυθρής οινοποίησης μακράς εκχύλησης και έχει ωριμάσει σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια. Ένα κρασί ξεχωριστό, απόλυτα ισορροπημένο, δημιούργημα τρίτης γενιάς της οικογένειας Λαυκιώτη. Σερβίρεται στους 16°-18°C



Παλαιόμυλος  Κτήμα Ζαφειράκη ...... € 20.00
(Sangiovese 60% – Syrah 40%)
Γαλλικές ποικιλίες που στον αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας του Χρήστου Ζαφειράκη δίνουν ένα εξαιρετικό κρασί στους 14% αλκοόλ. Ωριμάζει για 12 μήνες σε βαρέλι.



Νεμέα - Δρυόπη Classic – Κτήμα Τσέλεπου  ...... € 21.00
Αγιωργίτικο  - Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα
Ο ιδιόκτητος αμπελώνας 85 στρεμμάτων βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Κουτσίου και σε υψόμετρο 350 μέτρων. Τα εδάφη είναι αργιλώδη με μεγάλη κλίση που επιτρέπει μεγάλη αποστράγγιση. Ακολουθεί την κλασική ερυθρά οινοποίηση με παραμονή 8-10 μηνών σε δρύινα βαρέλια.
Κρασί προσιτό από τη νεαρή του ηλικία, με άφθονα αρώματα φρούτων και ξηρών καρπών. Ξηρό, με μαλακή και βελούδινη γεύση. Έχει δυνατότητες παλαίωσης από τρία μέχρι πέντε χρόνια. 




Παλαιός Άμπελος - Syrah 2007 Κτήμα Μίγα...... € 25.00
Μονοποικιλιακό της γαλλικής ποικιλίας που εκπροσωπεί δίκαια ο εκ Τυρνάβου παραγωγός Δημήτρης Μίγας

Syrah  Κτήμα Καριπίδη ...... € 25.00
Βιολογικής γεωργίας
Ένα ιδιαίτερα ποιοτικό κρασί, που ωριμάζει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες.
Χαρακτηριστικά: Χρώμα πορφυρό με ιώδεις ανταύγειες στη νεότητά του. Πυκνό άρωμα μικρών κόκκινων  φρούτων (κεράσι, βατόμουρο) σε συνδυασμό με βοτανικούς (μαύρο πιπέρι, θυμάρι) και γλυκούς χαρακτήρες (βανίλια, τρούφα), αποτέλεσμα της πολύμηνης παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια. Πλούσιο και γευστικό στόμα, με ευχάριστη δομή και ρωμαλέες τανίνες που του προσδίδουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Θελκτική και μακράς διάρκειας επίγευση που αναδεικνύει τους γευστικούς χαρακτήρες του οίνου.


Merlot Κτήμα Κατσαρού   ...... € 25.00
Ένα μοναδικό Merlot από αμπέλια σε υψόμετρο μεταξύ 600 και 650 μέτρων
Τη ζύμωση και μακρά εκχύλιση ( 15 -22 μέρες ) σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας, ακολουθεί η ωρίμανση σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια για 10 με 16 μήνες.
Μετά την εμφιάλωση παραμένει στην κάβα του κτήματος (συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας) για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν βγει στο εμπόριο.
Έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, μαρμελάδας και κέδρου. Νότες μπαχαρικών και γαλακτικές νύξεις. Μαυροκόκκινο χρώμα. Πλούσιο στόμα με πυκνότητα και εξαιρετική δομή. Βελούδινες τανίνες που σταδιακά δείχνουν τη στιβαρότητά τους και το δυναμικό παλαίωσης. Μακρά επίγευση.

Ραψάνη Επιλεγμένος – Reserve Π.Ο.Π. ΤΣΑΝΤΑΛΗ   ...... € 26.50
Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό 
Ραψάνη Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης
Το μεγάλο κρασί της Ραψάνης, περιώνυμο σ’ ολόκληρο τον κόσμο, προέρχεται από τη συνοινοποίηση των τριών γηγενών ποικιλιών. Οι αμπελώνες βρίσκονται στις δυτικές πλαγιές του Ολύμπου σε υψόμετρο 300-600μέτρων, μέσα στη νομοθετημένη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Ραψάνης.
Παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 12 μήνες. Ακολουθεί αναγωγική παλαίωση στην φιάλη για τουλάχιστον άλλους 12 μήνες πριν τη διάθεσή του στην αγορά. Ένα κρασί με σπουδαίες δυνατότητες παλαίωσης και μεγάλη προοπτική εξέλιξης στο χρόνο.
Χαρακτήρας: Χρώμα βαθύ κόκκινο με ελαφρώς κεραμιδί ανταύγειες που αρωματικά κυριαρχείται από φυτικούς αρωματικούς χαρακτήρες σε φόντο από φρουτώδη αρώματα βατόμουρου και δαμάσκηνου, αλλά και νότες από μπαχαρικά και γλυκόριζα. Στο στόμα κομψό, ενώ οι στιβαρές τανίνες και η νευρώδης οξύτητα του προσδίδουν πληθωρικότητα. Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση.
Σερβίρεται στους 18ο-19ο C και συνοδεύει ιδανικά κρέατα με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και παλαιωμένα ώριμα τυριά.



Sangiovese  Κτήμα Καριπίδη...... € 27.50
Ο κατ’ εξοχήν «Ιταλός» Έλληνας παραγωγός είναι ο δικός μας Παντελής Καριπίδης, που κατόρθωσε να μετατρέψει τον κάμπο των Βούναινων σε πλαγιές της ιταλικής ενδοχώρας.
Το Sangiovese ακολουθεί την κλασική ερυθρά οινοποίηση και παραμένει σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες.
Χαρακτηριστικά: Βαθύ ερυθρό χρώμα με ρουμπινί αποχρώσεις. Αρωματικά σύνθετο. Με νότες που θυμίζουν μικρά ώριμα φρούτα (κεράσι, σύκο) και φίνα λουλούδια (βιολέτα) αρμονικά δεμένες με τη βανίλια που προσδίδει το βαρέλι. Στο στόμα γεμάτο, λιπαρό, με δροσερή οξύτητα, ρωμαλέο σώμα και επίγευση ανθοσμίας που διαρκεί. Χαρακτηριστικά που φανερώνουν την προσαρμογή της ποικιλίας στο μικροκλίμα της περιοχής.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18-20oC



Nebbiolo  Κτήμα Καριπίδη...... € 28.00
Μία δύσκολη ποικιλία να οινοποιηθεί, ειδικά μακριά από το σπίτι της, το Πεδεμόντιο στη βορειοδυτική Ιταλία, «βρήκε το μάστορά της», στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον κρασί με το ανοιχτό κεραμιδί χρώμα που είναι χαρακτηριστικό της ποικιλίας, μέτριας έντασης αρώματα κερασιού, βιολέτας αλλά και μπαχαρικών στο τελείωμα. Στο στόμα κομψό, με νευρώδη οξύτητα και με εξαίρετες τανίνες που του προσδίδουν πληθωρικότητα. Πλούσια και μεγάλης διάρκειας επίγευση που αναδεικνύει τους γευστικούς χαρακτήρες του οίνου.
Οι τανίνες είναι ακόμα ατίθασες και η οξύτητα σχετικά υψηλή. Καλή επίγευση.
Ένα κρασί που ωριμάζει για 16 μήνες στο βαρέλι και παλαιώνει για περισσότερα από 10 χρόνια.



Μέθ’ υμών … 7   Κτήμα Ντούγκου...... € 28.00
(Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Merlot,
Grenache Rouge, Λημνιώνα, Μπατίκι)
Ένα μεγάλο κρασί με την υπογραφή «Ντούγκος» 
Κλασική ερυθρή οινοποίηση, ωρίμανση σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο.
Βαθύ κόκκινο χρώμα, συνδυάζει πυκνά αρώματα μύρτιλων, φρέσκων μούρων, καπνού και κρέατος. Στο στόμα ατόφια συμπύκνωση μούρων και αποξηραμένων φρούτων, ισορροπημένο από ωραίες τανίνες, με πλούσια υφή, πολύ στυλ και άριστα μακρύ φρουτώδες τελείωμα.


            .

Γη και Ουρανός  Κτήμα Θυμιόπουλου -  Τρίλοφος Ημαθίας...... € 29.50
Ξινόμαυρο
Καινοτόμος οινοποιός ο Απόστολος Θυμιόπουλος έφερε την επανάσταση στα Ξινόμαυρα παράγοντας ένα κρασί φρουτώδες και μαλακό, ελάχιστα τανικό, που χαρακτηρίζεται απολύτως ως terroir και που παράγεται σε πολύ μικρές ποσότητες και –δυστυχώς- σχεδόν το 90% της παραγωγής πηγαίνει σε αγορές του εξωτερικού.
Βαθύ πορφυρό χρώμα, υπέροχο φρουτώδες μπουκέτο πλημμυρισμένο με αρώματα βατόμουρου, αγριοφράουλας, cassis, αποξηραμένης ντομάτας και νότες κέδρου και μπαχαρικών. Στην παλέτα άριστη αρμονία, ισορροπία και πανέμορφη έκφραση φρούτου. Βελούδινες τανίνες, τραγανή οξύτητα, ψηλό αλκοόλ (14,5%), πλήρως ενσωματωμένο, γεμάτο σώμα και κομψότητα στη μακριάς διάρκειας επίγευση.



Κτήμα Κατσαρού ...... € 32.00
Cabernet 80%, Merlot 20%
Το μεγάλο ελληνικό ερυθρό κρασί, πολυβραβευμένο στους αυστηρότερους και εγκυρότερους διεθνείς διαγωνισμούς με μια δεκάδα χρυσά μετάλλια και πολλές ακόμα διακρίσεις, έχει να επιδείξει γενναίο πράσινο τρύγο και πέρα από την ωρίμανσή του σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για  18 μήνες, μια ακόμα ωρίμανση στη φιάλη για άλλους 18 μήνες. Εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα και έχει διάρκεια ζωής 15 με 20 έτη.
Bαθύ πορφυρό χρώμα. Πληθωρική και έντονη μύτη φραγκοστάφυλου, βύσσινου, μαύρου κερασιού με νότες μελανιού και βουτύρου. Στόμα παχύ και βελούδινο με άψογη δομή και ταννίνες που υπόσχονται αντοχή στο χρόνο. Μακρά επίγευση και μεγάλη διάρκεια.



Λημνιώνα  Κτήμα Ζαφειράκη...... € 29.00
Η χαμένη γηγενής ποικιλία αναβιώθηκε από τον Χρήστο Ζαφειράκη με θαυμαστά αποτελέσματα. Η ζύμωση γίνεται σε ξύλινη δεξαμενή, ενώ η ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά και αυστριακά βαρέλια για 12 μήνες.
Ένα εντυπωσιακό ερυθρό κρασί, με γεμάτο στόμα και ώριμα αρώματα μπαχαρικών και ώριμων φρούτων.



Κοκκινόμυλος  Κτήμα Τσέλεπου ...... € 33.50
(Merlot)
Από ιδιόκτητο αμπελοτόπι του Τσέλεπου στην περιοχή Κοκκινόμυλος, στην Αρκαδία. Λοφοπλαγιά σε υψόμετρο 750μέτρων. Οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και ο όψιμος τρυγητός έχουν σαν αποτέλεσμα τη συγκομιδή ενός ώριμου και συμπυκνωμένου καρπού. Ακολουθεί την κλασική ερυθρά μέθοδο οινοποίησης. Παλαιώνει για 15 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια.
Βαθύ κόκκινο χρώμα με πλούσια βελούδινη γεύση. Αρωματικά εμφανίζει ώριμα κόκκινα φρούτα με τη διακριτική παρουσία βανίλιας και σοκολάτας. Πολύ μαλακές ταννίνες με μεγάλο γευστικό τελείωμα δίνουν την αίσθηση της πληρότητας. Κρασί που έχει δυνατότητα για 10-15 χρόνια παλαίωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου