Λάρισα - Εμείς και το κρασί - Chardonnay - Κτήμα Κατσαρού (€19.00)

Το μεγάλο ελληνικό λευκό

Chardonnay - Κτήμα Κατσαρού (€19.00)

 

Κιτρινόξανθο λαμπερό με ελαφρές πράσινες ανταύγειες. Έντονο και σύνθετο άρωμα κίτρινων φρούτων, εσπεριδοειδών, κεριού και με ευγενείς νότες καπνού και βανίλιας. Στόμα δροσερό με καλή οξύτητα και όγκο. Μεγάλη επίγευση και διάρκεια.
Η εκλεκτικότητα του κρασιού ξεκινά από το αμπέλι με την εφαρμογή του πράσινου τρύγου. Έχει τρυγητό από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.
Οινοποίηση: Ζύμωση σε μικρά δρύινα Γαλλικά βαρέλια και παραμονή με τις οινολάσπες για ένα διάστημα 5 με 6 μηνών. Ελαφρύ κολλάρισμα και φιλτράρισμα πρίν την εμφιάλωση.
Μετά την εμφιάλωση παραμένει στην κάβα του κτήματος (συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας) για τρεις μήνες πριν βγει στο εμπόριο.
Διάρκεια ζωής πάνω από 5 έτη.
-----------------
Πρόταση συνοδείας:
Σολομός σχάρας με σάλτσα πορτοκαλιού,
ψητά λαχανικά και αρωματικό ρύζι μπασμάτι
ή
Ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού και φασκόμηλου
με αρωματικό ρύζι μπασμάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου