Εμείς και το κρασί



CHATEAU PORTO CARRAS 1993   



Οίνος ο λατρευτός!
   Το ταξίδι μας στον κόσμο του κρασιού είναι όντως κάτι που έχει μόνο αρχή.
Τεράστιος κόσμος, ιδιαίτερα γοητευτικός…
Κόσμος με αλλεπάλληλες εκπλήξεις και γευστικά ξαφνιάσματα.
Οι ειδικοί για το κρασί μιλούν για τους συνδυασμούς του με τα εδέσματα,
λέγοντας ότι το κρασί δεν συνοδεύει, αλλά συνοδεύεται.
Πολλοί, όμως, θέλουν να υποστηρίζουν ότι τα πάντα είναι θέμα διάθεσης.
Όπως και να ’χει εμείς σας ευχόμαστε ν’ απολαύσετε ό,τι επιλέξετε 
και βέβαια να θυμάστε ότι δική μας χαρά είναι η δική σας ευχαρίστηση…


Chateau Carras 1993

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Λημνιό


Το Chateau Carras 1993 θεωρείται το κορυφαίο όλων των εποχών του οινοποιείου και είναι το ελληνικό κρασί που βγήκε για πρώτη φορά εκτός συνόρων με απαιτήσεις.
Ο πρώτος και μοναδικός οίνος ανωτέρας ποιότητας στου οποίου το εκλεκτό χαρμάνι πρωταγωνιστεί η διάσημη ποικιλία Cabernet Sauvignon, η οποία πρωτοφυτεύτηκε  στις πλαγιές του Μελίτωνα την δεκαετία του ‘’60 από τον παγκοσμίου φήμης οινολόγο Emile Peynot.
Ένα κρασί το οποίο εισήγαγε την έννοια της παλαίωσης στο ελληνικό κρασί και την έννοια της σύγκρισης μεταξύ εσοδειών.
Σοδειά ορόσημο αποτελεί το Chateau Πορτό Καρρά 1993,το πρώτο ελληνικό κρασί που στον διεθνή διαγωνισμό του Bordeaux απέσπασε την ύψιστη διάκριση - το μεγάλο Χρυσό - ενώ η μετέπειτα πορεία του, του χάρισε τον τίτλο του πιο πολυβραβευμένου ελληνικού οίνου.
Έχει χρώμα μέτριο προς βαθύ πορφυρό. Μύτη καθαρή, μέτριας αρωματικής έντασης, αρώματα φρούτων του δάσους, φραγκοστάφυλο βατόμουρα, cassis, καπνού και γλυκών μπαχαριών. Στόμα ξηρό, μέτρια οξύτητα, στυπτικές ταννίνες, αλκοόλ 13% και πλούσια φρουτώδη επίγευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου