Γευσιγνωσία κρασιών Κτήματος Ζαφειράκη



4 οίνοι του Κτήματος Ζαφειράκη
4 γευστικές δημιουργίες της Καλλιόπης Καραγκούνη


Την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 9 μ.μ.
 
Η 32η γευσιγνωσία μας, παρουσιάζει 
ετικέτες του Κτήματος Χρήστου Ζαφειράκη.
 

Τέσσερις ετικέτες, 
τέσσερις οίνοι με προσωπικότητα 
και ιδιαίτερο χαρακτήρα. 
Σε διαδοχικό σερβίρισμα 
                                               με διαφορετική γευστική υποστήριξη για τον καθένα.
 
Αρχή της βραδιάς με τη Μαλαγουζιά 2012.
Η οινοποίηση της εσοδείας του 2012 ίσως βρίσκεται στην καλύτερή της ώρα, έχοντας διανύσει σχεδόν χρόνο στη φιάλη με σύμμαχό της τη γαλήνη του κελαριού του οινοποιείου. Σίγουρα δεν θα είναι η ζωηρή έφηβη Μαλαγουζιά των πρώτων μηνών, όπου η οξύτητα και η τσαχνιπιά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της, αλλά η κυρία με τις ώριμες απαιτήσεις και τη γλυκύτητα της ερωτικής εμπειρίας.
 
Αμέσως μετά το μονοποικιλιακό του Chardonnay 2012, σε ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ παρουσίαση, αφού έχει ωριμάσει για 6 μήνες στο βαρέλι και τον υπόλοιπο χρόνο στη φιάλη, φλερτάροντας με την παλαίωση και τα αρώματα του βαρελιού. Στιβαρό και ήρεμο, με τις νύξεις του λεμονιού να κυριαρχούν στην παλέτα των αρωμάτων των εσπεριδοειδών.
 
Μετά τους δυο λευκούς, σειρά έχει ο ροζέ οίνος του Κτήματος, μια αποκάλυψη γευστικών εκπλήξεων που έχει γεννηθεί από τη συνύπαρξη δυο ποκιλιών με διαφορετικό χαρακτήρα: της Syrah και της Λημνιώνας με ακριβοδίκαιη συμμετοχή. Και γι' αυτόν θα είναι η ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ παρουσίαση, αφού η οινοποίηση της εσοδείας του 2013 εμφιαλώνεται τις μέρες αυτές.
 
Τελευταία, θα σερβιριστεί η βασίλισσα, ο ερυθρός οίνος του Κτήματος που παράγεται από την οινοποίηση της ποικιλίας Λημνιώνα, μια αρχαία ποικιλία της περιοχής που με πολλές προσδοκίες αναβίωσε ο Χρήστος Ζαφειράκης και πρώτος αυτός οινοποίησε, σκύβοντας με πείσμα και αγάπη πάνω στην αμπελουργική παράδοση του Τυρνάβου. Η Λημνιώνα 2009, οίνος ερυθρός, είναι το μεγάλο στοίχημα του εκ Τυρνάβου φίλου παραγωγού, που επιμένει... ελληνικά, πιστεύοντας ακράδαντα στα μεγάλα πλεονεκτήματα της ελληνικής γης και του ελληνικού κλίματος.

Η συμμετοχή είναι 25 ευρώ το άτομο. 
Για κρατήσεις: 2410 287833 και 6946888126

.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου