Εμείς και το κρασί - Sangiovese



Sangiovese  Κτήμα Καριπίδη 
 
Ο κατ’ εξοχήν «Ιταλός» Έλληνας παραγωγός είναι ο δικός μας Παντελής Καριπίδης, που κατόρθωσε να μετατρέψει τον κάμπο των Βούναινων σε πλαγιές της ιταλικής ενδοχώρας.
Το Sangiovese ακολουθεί την κλασική ερυθρά οινοποίηση και παραμένει σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες.
Χαρακτηριστικά: Βαθύ ερυθρό χρώμα με ρουμπινί αποχρώσεις. Αρωματικά σύνθετο. Με νότες που θυμίζουν μικρά ώριμα φρούτα (κεράσι, σύκο) και φίνα λουλούδια (βιολέτα) αρμονικά δεμένες με τη βανίλια που προσδίδει το βαρέλι. Στο στόμα γεμάτο, λιπαρό, με δροσερή οξύτητα, ρωμαλέο σώμα και επίγευση ανθοσμίας που διαρκεί. Χαρακτηριστικά που φανερώνουν την προσαρμογή της ποικιλίας στο μικροκλίμα της περιοχής.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18-20oC.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου