Εμείς και το κρασί - Nebbiolo


Το ταξίδι μας στον κόσμο του κρασιού


είναι όντως κάτι που έχει μόνο αρχή.


Τεράστιος κόσμος, ιδιαίτερα γοητευτικός…



Κόσμος με αλλεπάλληλες εκπλήξεις 

και γευστικά ξαφνιάσματα.


 Nebbiolo  Κτήμα Καριπίδη

Μία δύσκολη ποικιλία να οινοποιηθεί, ειδικά μακριά από το σπίτι της, το Πεδεμόντιο στη βορειοδυτική Ιταλία, «βρήκε το μάστορά της», στην Ελλάδα, τον Παντελή Καριπίδη, στα Βούναινα της Λάρισας, την ευρύτερη περιοχή του αρχαίου Κραννώνα. Πρωτοπόρος ο φίλος Παντελής, επιδόθηκε στην καλλιέργεια και ανάπτυξη φημισμένων Ιταλικών ποικιλιών με εντυπωσιακή επιτυχία.
Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον κρασί με το ανοιχτό κεραμιδί χρώμα που είναι χαρακτηριστικό της ποικιλίας, μέτριας έντασης αρώματα κερασιού, βιολέτας αλλά και μπαχαρικών στο τελείωμα. Στο στόμα κομψό, με νευρώδη οξύτητα και με εξαίρετες τανίνες που του προσδίδουν πληθωρικότητα. Πλούσια και μεγάλης διάρκειας επίγευση που αναδεικνύει τους γευστικούς χαρακτήρες του οίνου.
Οι τανίνες είναι ακόμα ατίθασες και η οξύτητα σχετικά υψηλή. Καλή επίγευση.
Ένα κρασί που ωριμάζει για 16 μήνες στο βαρέλι και παλαιώνει για περισσότερα από 10 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου